Море й сонце «Французьких канікул»

 

 

????????????????????????????????????

Виставка живопису «Французькі канікули» є результатом творчої подорожі Європою трьох українських митців – Анатолія ФУРЛЕТА (Київ-Чернівці), Ігоря БАДЯКА (Львів) (фото внизу) та Марини РИБАЧУК (Чернівці) (фото вверху). Це частина великого спільного проекту художників під назвою «Спекотна Европа», який об’єднує в собі колективні та сольні виставки митців у різних містах України, які діляться незабутніми враженнями, отриманими під час подорожей європейськими країнами і пленерів у різних місцях Європи. Від румунської Трансільванії до Лазурового узбережжя Франції, через італійську Венецію та словенські Ізолу та Піран до франузьких Сен-Тропе та Антіба… До Провансу, де жили й творили найвідоміші художники не лише французького, але й українського походження. І виявилося, що українці спроможні відтворити палке сонце Південної Франції.

 

До Лєз Іссамбр на Лазуровому узбережжі Франції митці були запрошені Асоціацією «Фенікс: Мистецтво та комунікації», засновником і президентом якої від 1996 до 2017-го був французський митець українського походження Темістокль Вірста.
За сприяння нинішнього президента Асоціації пані Орисі Вірсти після пленеру відбулася виставка творів живопису в Галереї Святого Петра у Лєз Іссамбр.  А в Україні трійко митців-мандрівників, сповнених вражень від надзвичайної творчої подорожі, вже презентували свої твори шанувальникам живопису у Києві та Львові. І от тепер у  Чернівцях, де поціновувачів живопису запрошують до Центру культури «Вернісаж» (вул. І. Франка, 15) на виставку «Французькі канікули».
Лариса КУВАЄВА, директор центру культури «Вернісаж»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *