Допрем’єрний показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон Донбас» у Чернівцях

25 cерпня у Чернівцях відбувся допрем’єрний показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон Донбас» у малому залі кінотеатру «Чернівці».

В основі сценарію лежить реальна історія командира штурмової групи добровольчого батальйону «Донбас» Тараса Костанчука, який виступив продюсером картини і зіграв у фільмі самого себе. Але головний герой картини – батальйон «Донбас». У фільмі йдеться також про загиблих в Іловайську реальних героїв – «Шульца», «Скіфа», «Франко», «Самольота», «Карата» та інших бійців.
Крім Тараса Костанчука, в стрічці знімалися близько 50 добровольців батальйону «Донбас», які вийшли живими з Іловайського котла.

Іван Тимченко – режисер
Світлана Соловйова – продюсер
Михайло Бриних – сценарист стрічки
Тарас Костанчук – учасник боїв за Іловайськ, продюсер фільму і виконавець однієї з головних ролей
Анастасія Ренард – Світлана (актриса)
Руслан Сокольник – Квентін (актор)

Серпень 2014 року. Командир штурмової групи батальйону «Донбас» Тарас Костанчук (позивний Бішут) отримує тяжкі поранення в боях за Іловайськ. Він не має змоги пересуватись на рівні зі здоровими бійцями й залишається в наповненому ворожими військами місті. Бішут виживає завдяки допомозі місцевих жителів, які його переховують та дбають про нього. Тим часом військового розшукує російський офіцер Рунков, окупаційний комендант Іловайська.
Військова драма «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» заснована на реальних історіях ветеранів-добровольців.

На показі фільму були і батьки Олексія Буравчикова (позивний «Ведмідь») пані Валентина Буравчикова і пан Юрій Буравчиков.
Під Іловайськом загинули чернівчани Леонід Петихачний і Сергій Ткачук…

Після перегляду фільму глядачі і творці фільму дискутували, запитували про сюжет, достовірність, документальність, прототипів героїв…


Наші воїни потрапили у щільне кільце ворога, який мав значну чисельну перевагу. У «котлі» опинилися батальйони «Донбас», «Дніпро-1», батальйони МВС «Херсон», «Світязь» і «Миротворець», «Шахтарськ», а також зведена рота 93-ї та 17-ї бригад Збройних сил України.

Юрій Здоренко
Не вмирай
Тиша пливе,
Доля веде
Йдем по війні,
Як у ві сні.
Вітер
З неба
Чорним
вороном до нас злітає.
Страху нема,
Жалю нема.
В пеклі арти
Ми стали брати.
Вітер
З неба
Чорним
вороном до нас злітає…

Вічна пам’ять і слава Героям!

Більше фото з допрем’єрного показу фільму за посиланням – «СУДИТИ ПРО ТЕ, ЩО ТАКЕ ВІЙНА, ПО-СПРАВЖНЬОМУ МОГЛИ Б ЛИШ МЕРТВІ; ТІЛЬКИ ВОНИ ПЕРЕЖИЛИ ЇЇ ДО КІНЦЯ»

29 серпня у кінопрокат виходить військова драма «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»». Це особливе кіно про битву українських вояків за місто Іловайськ і вихід з Іловайського котла вперше покажуть саме в той день, коли й відбулася фінальна частина Іловайської трагедії.

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *