Чернівці та Буковина «очима серця» старого австрійця

Програма Чернівецької міськради з підтримки книговидання імені Антона Кохановського пропонує (а комусь повертає) книгу спогадів відомого австрійського письменника, журналіста, уродженця Чернівців Ґеорґа Дроздовського (1899–1987) «Тоді в Чернівцях і довкола. Спогади старого австрійця». Переклав з німецької Петро Рихло, він же автор післямови «Я все ще вірю, що Орфей співає» та глосарію, себто словника до тексту, що пояснюють маловідомі або застарілі слова.. На обкладинці використана картина Оскара Ласке «Площа Возз’єднання та ратуша» (1934). До видання долучилося й Товариство Ґеорґа Дроздовського (Клаґенфурт, Австрія). Прикметно, що до 10 листопада на сайті «Видавництва 21» можна буде придбати «Тоді в Чернівцях і довкола. Спогади старого австрійця»  за передпродажною ціною.

Серед численних видань про Чернівці  «Спогади старого австрійця» виділяються як своєрідний портрет Чернівців і панорама Буковини початку ХХ століття та періоду між двома світовими війнами. Цікаво й дотепно, з непідробним гумором, а часто і з сумом за втраченим переповідає автор пам’ятні події, веселі бувальщини, неординарні міські історії, відтворює звичаї та обряди народностей, що проживали тут, змальовує стиль їхнього життя, їхні традиції та побут.

На сайті видавництва книгу знайдете за посиланням http://www.books-xxi.com.ua/products/todi-v-chernivtsyah-i-dovkola-spogadi-starogo-avstrijtsya.

Інформація про Ґеорґа Дроздовського: http://www.books-xxi.com.ua/brands/drozdovskijgeorg

Інга КЕЙВАН, PR-менеджер «Видавництва 21»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *