Буковина – єдина в державі з двома об’єктами «7 чудес України»

Серед 138 пам’яток з усієї України резиденція Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, або як її ще називають – митрополичим палацом, та Хотинська фортеця стали переможцями у Всеукраїнській акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

До фіналу акції увійшов 21 об’єкт. Серед них – 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців, які з 22 серпня змагалися за звання семи чудес України.

Від 22 серпня до 1 грудня цього року на офіційному сайті акції тривало відкрите інтернет-голосування. Паралельно відбувалося всеукраїнське опитування експертів, у якому взяли участь члени Оргкомітету акції, представники обласних оргкомітетів, керівники державних інституцій, що опікуються розвитком культури та туризму, представники туристичних операторів, експерти у галузі історії, культури і туризму.

Чернівецька область стала єдиним регіоном країни, в якому знаходяться два об’єкти «7 чудес України».

Як повідомив оргкомітет акції, за її підсумками буде видано брошури «7 чудес України: Україна – країна див», що вийдуть українською, російською, англійською та німецькою мовами, а також відео-диски з програмами про 21 об’єкт-фіналіст акції «7 чудес України», – повідомляє прес-служба ОДА.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Буковина – єдина в державі з двома об’єктами «7 чудес України»”