«Барвиста Буковина» – виставка молодих талантів

Чернівчан запрошують на виставку творчих робіт здобувачів освіти Вищого професійного художнього училища № 5 м. Чернівці «Барвиста Буковина», яка відбудеться в Центрі культури «Вернісаж» (вул. Ольги Кобилянської, 53). Відкриття – 14 квітня о 14.00 год.
Навчальний заклад є одним з найстаріших і водночас найсучасніших професійно-технічний навчальних закладів Буковини. Його історичний шлях пролягає від ремісничого училища художньо-декоративної кераміки, заснованого у 1944 році. Сьогодні в училищі здобувають освіту юнаки і дівчата в напрямках деревообробки, декоративно-ужиткового мистецтва, дизайну, реставрації та будівництва.
Заклад освіти пишається своїми випускниками. Серед них велика кількість заслужених художників України, членів Національної спілки художників України та Спілки народних майстрів України, кандидатів і докторів наук, лауреатів різноманітних всеукраїнських та міжнародних премій.
Педагогічний колектив закладу свої зусилля спрямовує не лише на професійну підготовку, але й на розкриття обдарованості здобувачів освіти, запроваджуючи в навчальний процес сучасні інноваційні технології навчання. Викладачі й учні училища розвивають кращі ідеї і традиції української культури.
Виставка популяризує діяльність закладу освіти та професій, з яких здійснюється підготовка в ньому. На ній будуть представлені творчі роботи учнів у техніці художньої обробки деревини, столярства, живопису, графіки, розпису тканин та креативні проекти інтер’єрів, ландшафтного середовища молодих дизайнерів.
Виставка присвячена 30-й річниці Незалежності України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *