Злочини та події в Україні за 6 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3273 заяви про злочини. Вжитими заходами 1458 (44,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 29 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 37 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 5 обрізів мисливських рушниць, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 300 г вибухівки та 590 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 21,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4589 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 28 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 35 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 2 особи загинули та 46 – травмовані.

У Луганську на вулиці затримано 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено дві гранати та саморобний пістолет.

У селищі Чугуївського району Харківської області затримано 28-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 15 кг макової соломки.

В Херсонській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб фермерського господарства. Вони в 2007 році включили до складу членів вказаного господарства двох жителів області, яким незаконно були видані державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею 24 га. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 240 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб малого підприємства. Вони в минулому році, у порушення вимог Закону України “Про податок на додану вартість”, внесли до податкової декларації неправдиві відомості щодо здійснення товарних операцій. У результаті цього до державного бюджету не сплачено податок на додану вартість на суму понад 120 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

В Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління кооперативу. Він вимагав та отримав 6 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння йому у виділенні трьох земельних ділянок на території закладу під будівництво гаражів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *