Злочини та події в Україні за 5 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3858 заяв про злочини. Вжитими заходами 1670 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 44 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 165 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 22,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6076 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Протягом минулої доби порушено 27 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 6 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 54 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 4 особи загинули та 67 – травмовані.

В Миколаєві на березі річки було знайдено мертвим з травмою голови невідомого чоловіка. Ним виявився 27-річний місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного жителя згаданого міста, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері, перед Новим роком на вулиці під час раптово виниклої сварки дерев’яною битою вбив потерпілого, після чого на власній автомашині вивіз його труп на зазначений берег.

В місті Севастополь в приміщенні залу ігрових автоматів приватного підприємства було знайдено мертвою з травмою голови оператора зазначеного залу. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері перед Новим роком в згаданому залі заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій, викрав 1,2 тис. грн. виручки й втік.

У Чернівцях у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 42-річного громадянина Республіки Молдова (мета перебування в Україні з’ясовується), та місцевого жителя, особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що вони напередодні, вдень в підвалі житлового будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження 28-річному жителю села Чернівецької області.

У місті Судак Автономної Республіки Крим затримано 20-річного громадянина Республіки Узбекистан, робітника за наймом. Попередньо встановлено, що він увечері на території приватного будівельного майданчика під загрозою ножа відібрав у двох своїх співвітчизників мобільний телефон та відеокамеру. Викрадене вилучено.

У Києві затримано 38-річного громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується), та чотирьох місцевих жителів, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони напередодні, ввечері на вулиці відібрали у киянина особисті документи та вироби із золота.

У столиці затримано 38-річного киянина, без постійного місця роботи, у якого вилучено 5 г героїну.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради та посадовця філії державного підприємства. Вони вимагали та отримали 24 тис. доларів США хабара від жителя згаданого району за сприяння останньому у виділенні двох земельних ділянок (загальна площа понад 0,2 га) у межах вказаної сільради. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця філії будівельного об’єднання. Він у серпні 2005 року, без погодження із дочірнім підприємством, уклав з товариством з обмеженою відповідальністю договір підряду на капітальне будівництво дорожнього покриття на території одного з об’єктів та підписав акти виконаних робіт із заниженням об’ємів використаних матеріалів. Таким чином сума збитків становить понад 270 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *