Україна. Злочини та події на 10 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 961 заява про злочини. Вжитими заходами 1 988 (40%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 49 пограбувань, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 198 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи, у яких вилучено 5,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 269 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Протягом минулої доби порушено 109 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 38 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 62 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 73 – травмовані.

У місті Харкові на вулиці було знайдено мертвими з ножовими пораненнями трьох місцевих жителів – 73-річну жінку та її 38-річного сина, а також 38-річного безробітного жителя цього ж міста. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів віком 24 та 20 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вночі 5 лютого на вулиці згаданого міста, з метою пограбування, ножем вбили згаданого місцевого жителя, забрали в нього 100 гривень та ключі від квартири й, з метою приховування злочину, вбили випадкових свідків – вищевказаних матір та сина.

У місті Білій Церкві Київської області затримано 27-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 100 грамів амфетаміну.

На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб районного відділу земельних ресурсів. Вони незаконно надали в оренду товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку лісогосподарського призначення (площа 70 га), яка належить державному підприємству й розташована на території природно-заповідного фонду. Зазначене товариство на вказаній земельній ділянці з грудня 2006 року по березень 2007 року здійснювало незаконне видобування каоліну, унаслідок чого державі завдано збитки на суму 100,2 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано директора комунального підприємства та заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вони вимагали та отримали 700 доларів США хабара від жителя одного з міст за сприяння останньому в прискоренні реєстрації документів на будівлю та отриманні витягу з реєстру прав власності в міському БТІ. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконуючого обов’язки головного архітектора однієї з районних рад. Вона вимагала та отримала три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за узгодження проекту будівництва нежитлових приміщень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу капітального будівництва однієї з районних рад. Він підписав фіктивні акти з завищеним обсягом виконаних робіт державним підприємством з будівництва очисних споруд на території одного із міст області, чим завдав збитки державі на суму мільйон гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Сумській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито шістьох місцевих жителів. Вони упродовж двох останніх років, шляхом шахрайства, заволоділи грошима жителів міста Суми та Сумського району нібито для подальшої передачі їх у якості хабара службовим особам Сумської міської ради за сприяння у виділенні земельних ділянок. Задокументовано 20 таких фактів шахрайства на загальну суму понад 250 тисяч доларів США. Прокуратурою міста Сум порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 та ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *