Україна. Злочини та події 5 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4359 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 926 (44,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 53 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, п’ять пістолетів, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, одну гранату, 2,7 кг вибухівки та 410 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 осіб. У них вилучено 10,6 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 753 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 326 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 144 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять особи загинули та 91 – травмовано.

У Софіївському районі Дніпропетровської області після гасіння пожежі в будинку 82-річної пенсіонерки було знайдено мертвими з травмами голови господарку та її 57-річного безробітного сина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 18-річного місцевого жителя, учня ПТУ. Попередньо встановлено, що він удень 2 лютого в будинку потерпілих заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарям під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв й, з метою приховування злочину, підпалив будинок.

У місті Волновасі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано громадянина Російської Федерації та жителів двох села Волноваського району, 1982-1993 р.н., один з них учень загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 4 лютого на вулиці згаданого міста побили 32-річного місцевого жителя, робітника шахти, й відібрали 120 гривень.

В Оболонському районі міста Києва працівниками міліції затримано 38-річного громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він за 10 хвилин до цього на вулиці відібрав золотий ланцюжок в 28-річного киянина, приватного підприємця. Викрадене вилучено.

У місті Дніпропетровську працівниками міліції затримано 47-річного жителя Дніпропетровського району, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він за 10 хвилин до цього підпалив та кинув у підвальне приміщення п’ятиповерхового житлового будинку, де розташований офіс приватного підприємства, автомобільну шину. Загорання було ліквідовано через 10 хвилин. Люди не постраждали. За попередніми даними, згаданий злочин скоєно на ґрунті неприязних відносин до директора вказаного підприємства.

У місті Одесі працівниками міліції затримано 25-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 2,4 кг вибухівки.

У місті Золотому Луганської області працівниками міліції затримано 44-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Бердичеві Житомирської області працівниками міліції затримано 27-річну жительку міста Вінниці, приватного підприємця, у якої вилучено 200 грамів героїну.

У місті Вінниці за місцем проживання 33-річного безробітного працівниками міліції вилучено 100 грамів героїну.

У місті Кагарлику Київської області працівниками міліції затримано 35-річного жителя Черкаської області, у якого вилучено 2,9 грама героїну.

У місті Богуславі Київської області працівниками міліції затримано 35-річного жителя Черкаської області, який збув місцевому жителю 5 грамів героїну.

У місті Харкові працівниками міліції затримано 21-річного місцевого жителя, у якого вилучено 270 таблеток “екстазі” та 10 грамів амфетаміну.

У місті Харкові працівниками міліції затримано 38-річного місцевого жителя, у якого вилучено 10 таблеток “екстазі”, 3 грами кокаїну та 28,5 тис. гривень.

У місті Харкові працівниками міліції затримано 30-річного місцевого жителя, у якого вилучено 20 таблеток “екстазі”, 1 грам кокаїну та 6,5 тис. гривень.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 20-річного жителя міста Житомир, у якого вилучено 730 таблеток “екстазі”.

У місті Івано-Франківську на вулиці працівниками міліції затримано 33-річного місцевого жителя, у якого вилучено 50 грамів амфетаміну.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито трьох жителів міста Артемівська, які організували цех з розливу фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції та реалізовували її через торговельну мережу згаданого міста. У правопорушників вилучено 1 тонну спирту, 700 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, понад 21 тис. марок акцизного збору та виробниче обладнання. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут, або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, яка, на підставі фіктивного протоколу загальних зборів засновників згаданого товариства, отримала в одному з банків кредит у сумі 474 тис. дол. США й у подальшому вказані кошти привласнила. Прокуратурою Голосіївського району столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника відділу контролю за благоустроєм однієї з районних у місті Києві державних адміністрацій, який отримав 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за нескладання відносно нього адміністративного протоколу про порушення правил благоустрою та непроведення демонтажу незаконно встановленого торговельного павільйону. Прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито лікаря міської лікарні, який вимагав та отримав 800 грн. хабара від місцевого жителя за видачу йому листа непрацездатності. Задокументовано ще 30 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 11,2 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Одеса працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керуючого одного з домоуправлінь управління житлово-комунального господарства Одеської міської ради, який надав до районного суду неправдиві відомості щодо правового статусу службової квартири (знаходиться в маневровому фонді), що дало йому можливість в подальшому приватизувати її та продати. Таким чином вказаному управлінню завдано збитки на суму 350 тис. гривень. Слідчим відділенням одного з райвідділів внутрішніх справ в Одесі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *