Стихійне лихо – привід для злочину

У Чернівецькій області викрито 30 злочинів пов’язаних з використанням бюджетних коштів для подолання наслідків стихійного лиха

Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області протягом першого кварталу 2009 року викрили 15 злочинів пов’язаних з використанням бюджетних коштів виділених для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха та для забезпечення відновлення роботи установ, організацій і закладів бюджетної сфери і проведення невідкладних робіт з відбудови об’єктів житлово-комунального господарства, які пошкодженні внаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року. Всього з початку проведення заходів – 30 викритих злочинів на даному напрямку. Сума завданих державі збитків складає 4,3 мільйони гривень.

Так прокуратурою області 12 березня 2009 року за зібраними матеріалами УДСБЕЗ, порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами одного із товариств з обмеженою відповідальністю. Працівники УМВС України в Чернівецькій області задокументували злочинну діяльність службових осіб даного ТОВ, які виконуючи роботи по договорах підряду, зловживаючи своїм службовим становищем, в особистих інтересах, внесли в акти приймання виконаних підрядних робіт з аварійно-відновлюваних робіт по ліквідації наслідків стихійного лиха, неправдиві дані стосовно обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт, внаслідок чого незаконно отримали державні кошти на загальну суму 1мільйон гривень.

Всього на відновлення постраждалих об’єктів, включених до Генерального плану подолання наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року на території Чернівецької області надійшло коштів на загальну суму 828 млн. 653 тис. 890 грн, з яких: у вигляді субвенції 786 млн. 294 тис. 290 грн., з резервного фонду 15 млн. грн. та інші 27 млн. 359 тис. 600 грн.

Також працівниками УДСБЕЗ попереджено нецільове використання коштів виділених на усунення наслідків стихії на суму близько 20 мільйонів гривень.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *