На Буковині затримали 18 турецьких нелегалів

У Чернівцях співробітники відділу громадянства і реєстрації фізичних осіб УМВС України в Чернівецькій області спільно з прикордонною службою краю, затримали 18 громадян Туреччини, які нелегально працювали у Чернівцях на будівництві. Ці громадяни в свій час заїхали на Україну по трудовій візі і працювали в переважній більшості на будівництві на різні комерційні структури.

Зі слів начальника ВГІРФО УМВС України в Чернівецькій області Юрія Снєжина після того як термін їх перебування закінчився, або збанкрутіли фірми що їх винаймали, вони не їдуть на батьківщину, а залишаються на Україні і підшуковують собі роботу.

По договору фірми, які наймають їх на роботу на законній основі, повинні по закінченні договору забезпечити їх виїзд по закінченню трудової візи. Саме тому видворення таких нелегалів за межі України відбувається за кошти тих фірм де робітники працювали раніше. Окрім того за порушення іноземцями правил перебування і зокрема працевлаштування на території України несуть відповідальність як іноземці так і особи, які без відповідних документів взяли їх на роботу.

Керівник цієї комерційної структури буде притягнутий до відповідальності за статтею 204 (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації, прописки або виписки іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі усі 18 громадян Туреччини, що нелегально працювали у Чернівцях примусово видворено за межі України.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *