Луганській УБОЗ затримав громадянина Росії


У результаті спецоперації працівників відділу боротьби з організованими злочинними угрупуваннями та кримінальними лідерами Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Луганській області затримано 44-річного громадянина Росії, який з 1999 року розшукувався правоохоронними органами цієї країни за скоєння вбивства.

Як встановили оперативники, уродженець Чеченської Республіки в 1998 році у селі Чернокозово Наурського району скоїв вбивство громадянина Росії, завдавши йому п’ять смертельних ножових поранень. Через півроку підозрюваний був затриманий. Йому було висунуто звинувачення за ч.1 ст.105 Кримінального кодексу Російської Федерації. Однак 16 січня 1999 року зловмисник скоїв втечу зі слідчого ізолятора села Чернокозово, після чого російські правоохоронці оголосили його в міждержавний розшук.

З 2000 року згаданий громадянин Росії переховувався під іншим прізвищем на території України: спочатку в Одеській області, потім – у Волинській області, а останнім часом – у Луганську. Наразі Жовтневий районний суд м. Луганську санкціонував його арешт.

Працівники УБОЗ ГУМВС України в Луганської області перевіряють затриманого на причетність до інших злочинів на території України, після чого буде вирішено питання щодо його екстрадиції до Російської Федерації.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *