Київська область: шахраї-землеупорядники

Міліція Київщини викрила шахраїв-землеупорядників «ціною» 230 тис. грн.

Відомо, що земля біля Києва коштує недешево – нині це один з найцінніших «товарів». І саме тому вона привертає увагу багатьох авантюристів та шахраїв, які бажають на цьому непогано заробити. Це в черговий раз показала справа, яку нещодавно розкрили співробітники міліції по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Київській області.

Працівники однієї з землеупорядних організацій Київської області шляхом обману отримали у шести мешканців Бородянського району копії паспортів та ідентифікаційних кодів і без згоди та відома цих громадян використали їх для отримання земельних ділянок площею 0,25 га кожному під індивідуальне будівництво. Також ними були підроблені заяви про виділення, безоплатну приватизацію та оформлення технічної документації на земельні ділянки.

Після цього працівники землевпорядних організацій, також обдуривши власників паспортів, отримали від них доручення на продаж цих земельних ділянок. І продавши їх, отримали близько 230 тис. грн., які потім легалізували та привласнили.

На даний момент тривають допити підозрюваних по цій порушеній кримінальній справі. Слідство триває.

Юрій Павелко, ВЗГ ГУ МВС України в Київській області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *