Чернівчанка продавала липові сертифікати про COVID-безпечність

Співробітники слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками СБУ, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили жінку, яка продавала фальшиві COVID-сертифікати для безперешкодного перетину державного кордону.

У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 44-річна жителька обласного центру, налагодила цілу схему протиправних дій направлених на збагачення від збуту завідомо підробленого сертифікату про COVID-безпечність.

Жінка займалася діяльністю у сфері надання консультаційних послуг про необхідні документи для виїзду до країн Європейського Союзу та знала про попит на міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 серед охочих безперешкодно перетнути державний кордон.

Замовники COVID-сертифікатів не проходили жодних лабораторних досліджень та процедури щеплення, а лише надавали свої дані для оформлення документації. Вартість такого документа становила 250 євро. Під час проведення слідчих заходів правоохоронці довели безпосередню причетність чернівчанки до вказаного злочину.

Слідчі поліції завершили досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за частиною 3 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та скерували до суду матеріали провадження з обвинувальним актом.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *