Кримінальна справа за хабар

Україна: резонансні злочини та події на 26.02.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 764 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 143 (45%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 49 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, п’ять обрізів мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 618 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 68 осіб, у яких вилучено 33,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 716 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 221 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 90 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 57 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 62 – травмовані.

В Гуляйпільському районі Запорізької області на території покинутого домогосподарства в колодязі було знайдено мертвими 38-річного громадянина та його 39-річну співмешканку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 69-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив потерпілих й вкинув трупи до згаданого колодязя.

У місті Сватове Луганської області у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 33-річного громадянина, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 42-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження.

У Дергачівському районі Харківської області працівниками міліції затримано 51-річну жительку міста Дніпропетровськ, без постійного місця роботи, яка, з метою продажу для подальшого зайняття жебрацтвом, намагалася вивезти до Російської Федерації 28-річного жителя згаданого міста, інваліда першої групи.

У Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 33-річного громадянина Грузії (перебував у гостях), який удень 25 лютого на вулиці столиці з автомашини киянина викрав барсетку, у якій знаходилися особисті документи та мобільний телефон (вилучено).

У Полтаві на залізничному вокзалі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 32-річного громадянина Грузії (має посвідку на проживання в Україні), який в поїзді у 34-річної громадянки Республіки Казахстану викрав сумку, у якій знаходилися мобільний телефон та 900 російських рублів. Викрадене вилучено.

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області міліцією затримано 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 15 кг макової соломки.

У Краснодонському районі Луганської області біля прикордонної смуги затримано 48-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 10 грамів екстракційного опію.

У місті Харків затримано 49-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено один калограм марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб двох товариств з обмеженою відповідальністю, які отримали від малого приватного підприємства п’ять автобусів, реалізували їх, а гроші в сумі понад 700 тис. грн. привласнили. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які надали до Господарського суду автономії фіктивні акти виконаних робіт приватним підприємством, у результаті чого за рішенням зазначеного суду із вказаного державного підприємства на користь ПП було стягнуто понад 150 тис. грн. за надані послуги, які фактично не надавалися. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який, з метою ухилення від сплати податків, вніс до податкових декларацій завідомо неправдиві відомості щодо розміру та підстав формування податкового кредиту з податку на додану вартість. У результаті зазначених дій державний бюджет недоотримав 1,65 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

В місті Київ працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох посадовців Державної податкової інспекції одного з районів, які вимагали та отримали 500 доларів США та 10,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за не проведення належним чином планової аудиторської перевірки його фінансово-господарської діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Одесі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника ВУЗу, яка вимагала та отримала 850 доларів США та 2,5 тис. грн. хабара від трьох студентів за сприяння їм в успішній здачі екзаменаційної сесії. Задокументовано ще 27 фактів отримання хабарів на загальну суму 1,2 тис. доларів США та 3,5 тис. гривень. Правопорушницю затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в березні минулого року, без оформлення договорів купівлі-продажу, реалізували двом приватним підприємцям дві вантажівки, а виручені гроші привласнили. У результаті протиправних дій згаданим особам завдано збитки на суму понад 730 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, яка уклала угоду з відкритим акціонерним товариством на поставку останнім запасних частин до автомашин (фактично не поставлено), а отримані гроші в сумі 102 тис. грн. привласнила. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *