Грабіж ювелірного магазину

Україна. Резонансні злочини та події на 19.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 816 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 132 (44,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 52 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 32 особи. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, два пістолети, чотири обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 609 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 94 особи, у яких вилучено 86,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 476 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 171 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 65 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 74 – травмовані.

У Жашківському районі Черкаської області 15 лютого минулого року у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 78-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 39-річного жителя міста Полтави, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 14 лютого в зазначеному будинку вбив ножем потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Алчевську Луганської області 18 лютого до приватного ювелірного магазину зайшли двоє невідомих. Вони завдали тілесних ушкоджень 36-річному місцевому жителю, продавцю зазначеного магазину, викрали з прилавка ювелірні вироби на загальну суму близько 400 тисяч гривень й намагалися втекти. Вжитими заходами через декілька хвилин нападників було затримано працівниками міліції. Ними виявилися двоє жителів міста Єнакієвого Донецької області віком 34 та 32 років, обидва без постійного місця роботи. Викрадене вилучено. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Гнівані Тиврівського району Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох місцевих жителів віком від 20 до 34 років, усі без постійного місця роботи, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вранці 17 лютого в місті Могилів-Подільському згаданої області на вулиці, з хуліганських спонукань, завдали тілесних ушкоджень подружжю приватних підприємців. Потерпілих госпіталізовано.

У місті Рені Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 34-річну громадянку Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що вона в травні 2003 року вивезла до Турецької Республіки 24-річну безробітну місцеву жительку, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У Києво-Святошинському районі Київської області працівниками міліції затримано 24-річного киянина, без постійного місця роботи. Встановлено, що він увечері 18 лютого в зазначеному районі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, пошкодив пам’ятний знак жертвам голодомору в Україні.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано 19-річного місцевого жителя, з автомашини якого вилучено 104,5 грама метамфетаміну.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 38-річну жінку, без постійного місця роботи, за місцем проживання якої вилучено 60 кілограмів макової соломки та обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

У Голосіївському районі міста Києва працівниками міліції затримано 47-річного громадянина Грузії, у якого вилучено 2,1 грама метадону.

На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони в 2007 році надали до управління праці та соціального захисту громадян Коростишівської райдержадміністрації неправдиві відомості щодо кількості перевезених пасажирів пільгових категорій й незаконно отримали з держбюджету відшкодування на суму понад 100 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених, ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника Івано-Франківської філії Відкритого міжнародного університету. Він вимагав та отримав одну тисячу доларів США хабара від студента згаданого навчального закладу за успішне складання ним іспиту. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

У Жовквівському районі Львівської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю вилучено із складського приміщення Львівської філії товариства з обмеженою відповідальністю 18 тисяч пляшок горілки із підробленими марками акцизного збору на загальну суму 252 тисячі гривень. За даним фактом слідчим відділенням Жовківського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.216 (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) КК України.

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співзасновника товариства з обмеженою відповідальністю. Він, не маючи відповідних повноважень, незаконно передав 223 тонни насіння соняшника іншому товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдав збитки ТОВ на суму 193 тисяч гривень. Слідчим сектором Первомайського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Сумах в ході розслідування кримінальної справи, порушеної прокуратурою міста Сум стосовно місцевої жительки, котра в березні минулого року отримала від жительки зазначеного міста 80 тисяч гривень нібито для подальшої передачі їх у якості хабара посадовим особам Сумської міськради за вирішення питання щодо приватизації нежитлового приміщення, встановлено ще один факт скоєння нею злочину. Вона отримала від жительки зазначеного міста 175 тисяч гривень нібито для подальшої передачі їх у якості хабара посадовим особам Сумської міськради за вирішення питання щодо приватизації нежитлового приміщення в згаданому місті.

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він, у порушення вимог Законів України “Про оподаткування прибутку підприємств”, “Про податок на додану вартість” та “Про податок з доходів фізичних осіб”, не сплатив до бюджету обов’язкових платежів на загальну суму 342,4 тисяч гривень. Прокуратурою Чемеровецького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *