Угода між Чернівецькою та Дніпропетровською обласними радами

Від 15 до 17 лютого делегація органів місцевого самоврядування Буковинського краю на чолі з головою Чернівецької обласної ради Іваном ШИЛЕПНИЦЬКИМ із офіційним дружнім візитом відвідали Дніпропетровську область.

До складу делегації увійшли голови районних рад низки районів області, голови постійних комісій крайового парламенту: з питань економіки, бюджету та інвестицій – Тамара СЕМЕНОВИЧ, з питань будівництва, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства – Микола МАЛЯРЧУК, посадові особи органів місцевого самоврядування області та представники неурядової організації «Буковинська Партнерська Агенція».

Під час перебування на гостинній Дніпропетровській землі делегація представницької влади Буковини взяла участь у розширеній нараді керівників органів місцевого самоврядування Дніпропетровщини, яку проводив голова обласної ради Юрій ВІЛКУЛ.

У вітальному слові керівник крайового парламенту Чернівецької області Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ розповів про діяльність рад Буковинського краю усіх рівнів, накреслив перспективи подальшого розвитку самоврядних ініціатив і повноважень, дав високу оцінку наявних і потенційних можливостей співпраці представницької влади обох регіонів у питаннях забезпечення сталого розвитку територіальних громад у відповідності до стандартів Європейського Союзу.

Юрій ВІЛКУЛ та Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ в урочистій обстановці підписали рамкову Угоду про засади співробітництва між Дніпропетровською обласною радою та Чернівецькою обласною радою. Цей знаковий документ має на меті встановлення двосторонніх прямих, довготермінових контактів з метою забезпечення постійного обміну інформацією, досвідом роботи, визначення пріоритетів у розвитку міжрегіональних зв’язків, об’єднання зусиль та координації спільних дій у розбудові системи місцевого самоврядування в процесах реалізації спільних інвестиційних проектів та програм економічного розвитку, у забезпеченні обміну здобутками й контактами у царині соціального партнерства, наукового, громадського та культурного життя територіальних громад обох регіонів.

Під час перебування делегації органів місцевого самоврядування Буковини у Дніпропетровській області наші краяни, зокрема, відвідали державне підприємство «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод їм. О.М.Макарова», ознайомилися з роботою кількох районних, селищних та сільських рад, побували на Вільногірському склокомбінаті, Дніпровському крохмально-патоковому комбінаті та Ерастівській дослідній станції Інституту зернового господарства України. Буковинці мали також приємну нагоду ознайомитися з експозиціями Дніпропетровського історичного музею ім. Дмитра Яворницького, музею історії розвитку самоврядування Дніпропетровської області та Верхньодніпровського краєзнавчого музею, відвідали низку закладів культури, фізкультури та спорту Дніпропетровщини.

Керівник делегації, голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ підкреслив високий рівень економічного, соціального та культурного розвитку територіальних громад Наддніпрянщини, висловив вдячність їхнім керівникам за сумлінну роботу і підкреслив значущість для обох регіонів підписаної 16 лютого Угоди про співпрацю між Дніпропетровською та Чернівецькою обласними радами.

За матеріалами Прес-служби Чернівецької обласної ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *