Графіті-фестиваль на День міста

 

 


8 жовтня у Чернівцях з нагоди святкування Дня міста райтери розмальовували стіни дитячого майданчика, який знаходиться на вулиці Котляревського.


Зі словом «графіті» у багатьох із нас асоціюється розпис будинків, підземок, балюстрад, прогонів на поверхах, автобусних і трамвайних зупинок, стовпів, телефонних будок… В принципі, графіті пишуть на будь-яких поверхнях. Графіти – це, звичайно, захоплення, навіть, іноді, і стиль життя, певна альтернатива. Явище стало настільки популярним, що в певній мірі змінило зовнішній вигляд вулиць міст. Звичайно, воно буває стихійним, неочікуваним, іноді і деструктивними для власників стін будинків, інтер’єрів, але попри все – настінні написи райтерів уже стали і частиною міського краєвиду.
Тому і не дивно, що вже вкотре у Чернівцях відбуваються різні графіті-фести.

І ось що вийшло…Фото 9.10.2011

Сьогодні на площадці я зустріла Ірину і Нікіту (ми познайомилися біля невеличкої альтанки, де ховалися від дощу). Вони теж прийшли подивитися на картини-графіті вчорашнього фестивалю.
– Ви теж райтери?
– Ще ні, але вчимося.
– Напевно, ви зараз більше малюєте олівцем, а не балончиком.
Важко придумувати своїх персонажів?
– Треба спочатку засвоїти техніку. Це дається не скоро. Але є в кого вчитися. І що подобається в графіти – це імпровізація і широкий вибір тем. І кожний має свій стиль.
– А яке відношення до стихійних ( будь-де і будь-яка) поверхонь для графіти? Де краще малювати райтерам?
– На таких дитячих майданчиках, на зупинках. Але в кожного рейтера є особиста думка на вибір, де малювати.
Я побажала Ірині і Нікітін цікавої і яскравої команди однодумців, а також у майбутньому взяти участь в аналогічному фестивалі.

Тетяна Спориніна,
фото автора
Автор Т.Т.)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “Графіті-фестиваль на День міста”