За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
У Чернівцях від початку воєнного стану тролейбуси рухалися щодня від 7.00 до 20.00, але тепер час роботи громадського транспорту трохи збільшився. У […]
Наступне підвищення соціальних пенсій, в тому числі і виплат інвалідам, очікується 1 грудня 2017 року. Про це повідомив віце-прем’єр Павло Розенко, передає […]
Іван Мунтян пропонує виділити безкоштовно гравій для ремонту узбіч міжнародної траси в Чернівецькій області На передноворічній сесії облради голова фракції «Батьківщина» Іван […]
Нестача кваліфікованих робітничих кадрів відчувається в легкій промисловості, а також у металургії та машинобудуванні. Виробничий потенціал легкої промисловості Буковини зосереджений здебільшого у […]