За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Більшість українських політиків не мають жодного уявлення про реальне життя пересічних громадян, і тому обговорюють «віртуальні» проблеми та маніпулюють емоційним станом людей. […]
Середня вартість скрапленого газу вже становить 15,32 грн за літр. Мінімальна – 14,3 грн, а максимальна – 16 грн. Експерти ринку прогнозують, […]
Цьогоріч продукти з переліку соціального набору найшвидше дорожчають на Київщині, – повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй […]
З точки зору виплат за зовнішніми боргами найнебезпечнішим буде 2019 рік. Сукупний державний і гарантований державою борг України в липні виріс на […]