За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Як і коли уряд збирається змінювати пенсійну систему та пенсійний вік До середини травня до Верховної Ради має бути внесений урядовий проект […]
У межах престуру, організованого Харківським пресклубом, разом із журналістами зі всієї України викладач Львівського національного університету імені Івана Франка Василь Чорний мав […]
А майже кожен третій – боїться говорити про місцеву корупцію. На Буковині лише 7% опитаних підприємців знайомі з головним податковим документом. Натоміть 61% – з його положеннями не знайомі, а 32% – не впевнені, що читали цей документ.
Почергове (з різницею в кілька тижнів) спілкування з фермерами з Півночі та Заходу України підтвердило: Україна – єдина. Підтвердилося не заяложене […]