За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Державне підприємство “Укрспирт” буде експортувати горілку власної торгової марки в Німеччину. Про це в ході робочої зустрічі домовилися керівник підприємства Юрій Лучечко […]
З оплатою українцями комунальних послуг склалася парадоксальна ситуація: у 2019 році споживачі платили за рахунками набагато краще, ніж у 2018-му, при […]
У переважній більшості опозиційні політичні сили в Україні вдаються до критики дій влади. Конкретні пропозиції для розв’язання найбільш болючих для населення проблем […]
На дорогах краю тривають ремонтні роботи за кошти з держбюджету, повідомляє Служба автомобільних доріг Чернівецької області. Розпорядженням КМУ Чернівецькій області на 2017-й передбачено […]