12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Зеленському сьогодні як ніколи потрібна Тимошенко, – Небоженко Непрофесійні дії команди президента призводять не лише до падіння рейтингу Володимира Зеленського та «слуг […]
Коли виникає запит на використання вантажного таксі, у деяких випадках немає необхідності або можливості бути присутнім на всьому етапі перевезення. У яких […]
В області тривають оперативно-слідчі заходи СБУ стосовно посадових осіб лісопереробної галузі Цьогорічне серпневе полювання співробітників СБУ та прокуратури в лісах області не […]
Як студентові розпочати власний бізнес? Чи знаєте ви, що засновником соціальної мережі Facebook був 20-річний американський студент Марк Цукерберг? За 10 років […]