12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
В Україні середня ціна на оренду однокімнатного житла недалеко від центру міста набагато вища, ніж середня зарплата. Так, українці у середньому отримують […]
Прокурор області направив листа на ім’я начальника Головного управління Нацполіції в області, в якому наполягає на активізації роботи, відстороненні слідчого й призначенні […]
Китайська сторона заперечує отримання прав власності на найбільший український літак. Інформація про це пройшла нещодавно в українських та світових ЗМІ, причому розбіжність […]
Станом на 12 лютого на АЗС подешевшав бензин. У середньому ціна впала на 50 коп. за літр палива. У мережі ОККО бензин […]