12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Про підміну понять і популізм у політиці стосовно житлово-комунальних тарифів – аналітик і експерт «Версій» з економічних питань, політик, виробничник, голова Асоціації […]
Власники платіжних карток «Родовід-банку» звертаються до редакції зі скаргами на державну фінустанову, з якої неможливо «вибити» гроші. Що ж діється у банку з такою приємною та багатообіцяючою назвою, з’ясовували кореспонденти газети.
У виданні «Сегодня» триває проект з моніторингу цін на головні продукти – «Обід українця». Відстежуються ціни на продукти для 5 традиційних страв. Це […]
14 млн жителів країни мали менший дохід, ніж прожитковий мінімум – 1853 грн, повідомляє Державна статистики України. Різниця між доходами найбагатших та найбідніших […]