12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Влада заявила про створення єдиного Держреєстру позичальників банків. Тим, хто звик брати кредити, а потім “забувати” про них або виплачувати не в термін, буде складно і дорого […]
Заборгованість із зарплати в Україні продовжує збільшуватися, вже досягаючи позначки майже в 2,5 млрд грн., пише “Сегодня”. Чому зростає заборгованість із […]
Що робити з гральним бізнесом, який не лише не наповнює бюджет, а лише створює нові корупційні схеми Гральний бізнес у започаткованому владою […]
Ryanair скасовує польоти до України, бо Бориспілю, бачте, не вигідні дешеві квитки. Натомість Гройсман доручив залучити НАБУ до оцінки переговорного процесу Одна […]