12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
На дорогах краю тривають ремонтні роботи за кошти з держбюджету, повідомляє Служба автомобільних доріг Чернівецької області. Розпорядженням КМУ Чернівецькій області на 2017-й передбачено […]
Заборона деяких видів поліетиленових пакетів призведе до подорожчання не тільки дозволених видів “пластику”, але і товарів, які в нього упаковуються. За нововведення […]
Йозеф Шумпетер – один із найвидатніших соціологів і економістів ХХ століття, який створив оригінальну теорію економічного розвитку, що здійснила глибокий вплив на сучасну соціологію та економічну науку
Держстат регулярно відстежує стан українських домогосподарств. До офіційних даних в нашій країні традиційно ставляться скептично, але остання статистика, як мінімум, не суперечить […]