12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Захід організували для того, щоб популяризувати STEM — сучасний підхід до освітнього процесу (Science, Technology, Engineering and Mathematics, у перекладі […]
Українці збідніли на 18,4 млрд грн. 2016 року заощадження українців скоротилися на 18,4 млрд грн, як оцінює Державна служба статистики. 2016-го населення […]
У жовтні на кордоні з Румунією у Чернівецькій області відкриють два нові пункти пропуску – «Дяківці» та «Красноїльськ». Ці пункти пропуску значно […]
Про це розмовляємо з аналітиком і експертом «Версій» з економічних питань, політиком і виробничником, головою Асоціації виробників Буковини, благодійником і меценатом, засновником […]