12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Чим загрожують регулярні запозичення у Міжнародного валютного фонду і як закрита доповідь про корупцію в Україні ледь не зірвала черговий транш, […]
Колектив Головного управління охорони, використання та відтворення водних живих ресурсів і регулювання рибальства в Чернівецькій області звернувся до представників влади, а також до мешканців краю, ЗМІ та рибалок-аматорів за підтримкою у боротьбі з рейдерством
Як Хотинська ОТГ в найменшій області України залучає підприємства до релокації – розповідає Парламент.ua. Попри те, що частина України потерпає від воєнних […]
Від 1 липня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшиться і складатиме 1435 грн. Через це перерахують пенсії майже 28 тисячам […]