12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
За підсумками 2021 року (01 січня ‒ 15 грудня) в Україні зареєстровано 37 975 нових компаній. Це майже на 1,4 тис менше ніж торік. […]
Для встановлення нових систем в мережі потрібні доступні порти RJ45, а кількість портів, які пропонує ваша коробка або модем-маршрутизатор, не обмежена. Незалежно […]
Державне підприємство “Укрспирт” буде експортувати горілку власної торгової марки в Німеччину. Про це в ході робочої зустрічі домовилися керівник підприємства Юрій Лучечко […]
За останній рік найбільше подорожчали сало і морква. Додали 19,5 і 15,1 грн за кг відповідно. “За даними Держстату, з липня 2017-го […]