12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Критика опозиційного уряду на адресу віце-прем’єра Сергія Тігіпка щодо проекту Податкового кодексу в редакції Кабінету Міністрів є справедливою та невипадковою, – висловився політичний аналітик Павло Булгак, коментуючи засідання опозиційного Кабміну. За його словами, все пояснюється тим, що Сергій Тігіпко є одним із співавторів документу, який вже викликав неабиякий негативний резонанс у суспільстві та серед експертів
За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури на спробі надати неправомірну вигоду працівнику поліції (ч. 3 ст. 369 КК України) викрито двох […]
Нове зростання пенсій українців намічене владою на 2019 рік, причому очікується, що воно буде вище інфляції і стане автоматичним. Про це заявив […]
Про недолугу енергетичну політику українського уряду, яка може призвести до екологічної катастрофи – аналітик і експерт «Версій» з економічних питань, політик, виробничник, […]