12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Стратегія розвитку Чернівців на найближчі перспективи – така тема для обговоренння була запропонована лідерам недержавних громадських організацій, бізнесменам, керівникам соціально активних підприємств, журналістам, політологам, економістам. Перебравши на себе роль експертів, вони взяли участь у своєрідному мозковому штурмі.
Хто переможе – закон чи приватний інтерес? До «бочки меду» чи не єдиної успішної реформи в Україні останніх років у Чернівецькій області […]
Урочиста церемонія вшанування переможців акції «Визнання» відбудеться 2 квітня цього року
Сьогодні, 24 грудня, в Культурно-мистецькому центрі ім. Миколайчука чернівецький міський голова Роман Клічук разом зі своїми заступниками – Василем Зазуляком, Ігорем Крохмальом, […]