З 1 січня податки, збори та платежі до бюджету приймаються на нові рахунки – Держказначейство

 

Реквізити нових рахунків розміщені на веб-порталі казначейства

З 1 січня 2020 року Державна казначейська служба запровадила нові рахунки IBAN для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів. Про це повідомляє FinClub.

Крім цього, змінено рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації палива і спирту етилового, рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та депозитні рахунки митних органів.

Зміна рахунків враховує перехід на міжнародний номер банківського рахунку IBAN, який налічує 29 знаків, відповідно до вимог постанови НБУ від 28.12.2018 №162 “Про введення міжнародного банківського рахунку (IBAN) в Україні”.

У Держказначействі звертають увагу, що рахунки, які були відкриті за Планом рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 №119, з 1 січня 2020-го року закриті.

Відповідно кошти, які сплачуються на такі рахунки, казначейство не зараховує, а повертає платникам як нез’ясовані надходження.

Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів розміщені на веб-порталі казначейства і на веб-сторінках головних управлінь казначейства в областях і Києві.

Реквізити рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунків для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування необхідно отримати у відповідних органах Державної податкової служби, реквізити депозитних рахунків митних органів – у відповідних органах Державної митної служби.

Також НБУ затвердив зміни до інструкції про безготівкові розрахункив Україні у національній валюті, що вступають в силу з 13 січня 2020-го року. Заповнювати документи на переказ коштів стане простіше завдяки оновленню вимог Нацбанку до заповнення реквізитів розрахункових документів: в них виключать реквізит “Код банку”, оскільки міжнародний номер банківського рахунку (International Bank Account Number, IBAN) вже включає в себе цю інформацію.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *