Які «дірки» в бюджеті Буковини залишили по собі «папєрєднікі»?

бюджет

Директор Департаменту фінансів ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк під час прес-конференції повідомила кілька фактів, через які бюджет області недоотримав чимало коштів. Передумови цього заклала попередня влада.

За словами головної фінансистки краю, комісія з питань мобілізації платежів до бюджетів, створена розпорядженням голови ОДА, виявила, що на 1107 підприємствах області виплачується зарплата, нижча за встановлений мінімальний розмір.Зафіксовано також чимало фактів заниження ставок орендної плати за землю: 4437, або 66%, угод на оренду землі укладено за мінімальною орендною ставкою. Більше того, часто орендарі безоплатно користуються землею в період оформлення документів.

59 суб’єктів підприємницької діяльності діяли без реєстрації, а відтак і не сплачували податків. Втрати бюджету від цього складуть близько 3,8 мільйона гривень. Така ж кількість суб’єктів підприємницької діяльності змінила місце реєстрації з Чернівецької на інші області, через що обласний бюджет недоотримав більше 4 мільйонів.
Чимало порушень виявлено і на довгобудах. Приміром, будівництво будинку культури в Сокирянах спершу оцінювалося в 13 млн.грн., а згодом його вартість зросла аж до 60 (!) мільйонів. Комісія вже виявила нецільове використання 1,2 млн. грн.

Як зазначила пані Пушко-Цибуляк, протягом 2010-14 років область втратила майже 8 млн.грн. на невиконанні проектів та угод щодо руслорегулювальних робіт й ухилення від плати за користування надрами. До бюджету надійшло лише 1,4 млн. грн. при очікуваних 9,3 млн.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *