Партія «Батьківщина» відзначає 15-ліття

logo9 липня 1999 року на базі Всеукраїнської громадської організації «Союз миролюбних сил «Батьківщина», створеної ще у 1995 році, на установчому з’їзді була заснована. партія «Батьківщина».
Трохи раніше, навесні 1999 року за ініціативи народного депутата України Юлії Тимошенко у Верховній Раді була створена депутатська група «Батьківщина», члени якої згодом стали кістяком нової політичної сили.
16 вересня 1999 року Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» було зареєстроване в міністерстві юстиції України. На другому з’їзді партії 18 грудня 1999 року головою «Батьківщини» була обрана Юлія Тимошенко, яка незмінно займає цей пост ось уже майже 15 років. Першим заступником голови партії став Олександр Турчинов, який на всі подальші роки став її надійним соратником і головною опорою.
Сьогодні, після безславного розвалу Партії регіонів, партія «Батьківщина» залишилася найбільш потужною політичною силою в Україні, з найкраще розвиненою і реально діючою партійною структурою на місцях, в усіх регіонах України та найбільшою кількістю членів партії – більше 600 тисяч.
Ця політична сила має багатий політичний досвід і тривалу історію своєї діяльності, на відміну від решти українських партій-одноденок, які зараз множаться як гриби після дощу і так само швидко зникають.
Голова Вижницької районної організації партії ВО «Батьківщина» Олена АКРИШОРА, член партії ВО «Батьківщина» з 2008 року: «Прийти в партію було моїм цілком виваженим, свідомим рішенням. А «батьківщинівка» в душі я ще з тих часів, коли у грудні 99-го лідер «Батьківщини» була призначена віце-прем’єром з питань ПЕК в уряді Віктора Ющенка. На цій посаді Юлія Тимошенко навела елементарний порядок в енергетиці. Мешканці сіл, невеличких містечок – як моя рідна Вижниця – та й більших міст також, добре пам’ятають постійні відключення світла, які відбувалися не лише в домівках – це було б лише півбіди. Від електропостачання відключали і лікарні, і пологові будинки, під загрозою опинялися життя людей! Ну а «зарплати», які працівники підприємств отримували горілкою, посудом, продуктами та іншою продукцією «на бартер», пам’ятають усі – як тогочасні дорослі, так і їхні тоді ще малі діти. З приходом Юлії Володимирівни в уряд у країні припинилися постійні відключення світла, було ліквідовано бартер та виведено з тіні багатомільярдні кошти, що дозволило погасити величезні борги по пенсіях і зарплатах, які накопичувались роками. Вона висококласний фахівець в державному управлінні, професіонал у галузі паливно-енергетичного комплексу – саме завдяки цьому вона поламала всі посередницькі олігархічні схеми у цій сфері, і мужня людина, яка не поступається своїми принципами. Тому я вважаю за честь бути в її команді і долучатися до втілення програми партії, яка спрямована на розбудову такої України, за яку віддавали свої життя і наші діди і прадіди упродовж століть, і наші діти на Майдані».
Голова Садгірської районної в м. Чернівцях організації партії ВО «Батьківщина» Василь ХРАПКО: «Я прийшов у партію 2005 року. Ідеї партії, які поєднують демократичне суспільство з соціальною захищеністю його громадян, викликають підтримку кожної адекватної, тверезомислячої людини. Адже світ має успішні приклади такого поєднання. А рішучість і принциповість нашого лідера підкріплюють упевненість, що такий успіх очікує й Україну.
Своєю активністю Тимошенко завжди серйозно зачіпала інтереси олігархів, які були змушені ділитися своїми доходами від енергетики з державою. Це ще більше утвердило мене у правильності моїх політичних переконань. А за те, як мужньо Юлія Володимирівна пережила усе, що випало на її долю за її діяльність – ми мусимо просто низько схилити перед нею голову. Адже олігархи їй пригадали все. Коли ще при президентові Кучмі вона була віце-прем’єр-міністром уряду і припинила функціонування олігархічних схем у паливно-енергетичному комплексі, її спочатку звільнили, а згодом, у лютому 2001 року під абсолютно надуманими звинуваченнями посадили Юлію Тимошенко до СІЗО. Там вона провела 43 дні, аж поки суд не звільнив її, знявши всі звинувачення. А що відбулося при Януковичеві, коли Юлія Володимирівна провела у в’язниці майже три роки – ми всі знаємо. І зняття всіх звинувачень з неї нині підтверджує, що ми нарешті йдемо до справжньої правової держави. І з такою сильною партією, з таким сильним лідером, це станеться скоро».
Голова однієї з первинних парторганізацій ВО «Батьківщина» в Чернівцях, партієць «Батьківщини» з 2012 року Лідія ГАЇНА: «Майдан 2013-2014 року – це велика історична подія, яка змінила нашу державу і кожного з нас. І хай усі заявляють, що стояли не за політиків – і це великою мірою правда, – але ми стояли за справедливість. За справедливість у тому числі й для нашого лідера, яка більше 2,5 років була незаконно ув’язненим політичним в’язнем. Ми з нашими партійцями щотижня були на Майдані. Возили продукти і теплі речі, стояли в будь-яку погоду, брали участь у протистояннях з силовиками. На наших очах загинув наш однопартієць Олександр Щербанюк… Таку страшу ціну ми заплатили за нашу свободу. І я знаю, впевнена, що Юлія Володимирівна виправдає цю ціну, адже вона й сама, аби добитися справедливості, не один раз жертвувала своєю свободою, здоров’ям».
Довідково. Уже на перших після заснування партії парламентських виборах 2002 року Блок Юлії Тимошенко набрав понад 7% голосів виборців – попри соціологічний прогноз у 4 відсотки. Події Помаранчевої революції, коли Тимошенко гідно знялася на користь Віктора Ющенка та стала «двигуном» Майдану, знайшли ще більший відклик в серцях: на виборах 2006 року «Батьківщина» у складі БЮТ продемонструвала приголомшливий результат – 22,7%, збільшивши своє представництво у Верховній Раді більш ніж у п’ять разів – до 129 депутатів. На дострокових парламентських виборах 2007 року Блок Юлії Тимошенко ще покращив свій результат, отримавши 156 мандатів (30,71% голосів). На президентських виборах 2009-го року за Юлію Тимошенко віддали свої голоси понад 11 мільйонів українців. Перемогу через тотальні фальсифікації вкрав Віктор Янукович, і вся країна знає, до чого це призвело…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *