Влада продовжує здачу національних інтересів України

Юлія Тимошенко про ухвалення законопроєкту №5600

Голосування за законопроєкт №5600 – це переломний момент, коли влада почала цілеспрямовано знищувати малий і середній бізнес, фермерів і селян. Команда «Батьківщини» вноситиме постанову, щоб цей закон скасувати, а також направить подання про його неконституційність у Конституційний суд.

На цьому наголосила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу після того, як 255 народних депутатів проголосували за законопроєкт №5600.

Все, що закладено в цьому законі, суперечить комюніке Єврокомісії, в якому йдеться, що під час коронавірусу й енергетичної кризи треба зменшувати податки й тиск контролюючих органів і надати дотації й субсидії малому бізнесу, – зауважила Юлія Тимошенко.

За її словами, на неприйнятності й згубності положень вказаного закону наголошується у заявах Європейської бізнес-асоціації та Спілки підприємців України, а також Американської торговельної палати.

«Але найголовніше – у цьому законі вводиться додатковий драконівський податок на тих селян, які мають паї і які самі їх обробляють. «Слуги народу» не змирилися з тим, що селяни не продають свої земельні ділянки. Вони сподіваються, що люди, не маючи можливості платити ці податки, будуть масово продавати свої сільськогосподарські паї. Я розглядаю цей закон як свідомий крок влади до винищення українського селянства», – обурилася лідер «Батьківщини».

Вона запевнила, що спільно з командою боротиметься за скасування цього закону та його визнання неконституційним у Конституційному Суді України. Проте надзвичайно важливим залишається зміна курсу держави.

«Ця влада здає національні інтереси України. Тож чим швидше народ відправить їх на перевибори, тим швидше ми зможемо змінити курс управління країною на ефективний, який передбачає зміцнення національної держави, повернення суверенітету й ресурсів, надання народу права управляти своїм життям», – резюмувала Юлія Тимошенко.

https://ba.org.ua/vlada-prodovzhuye-zdachu-nacionalnix-interesiv-ukra%d1%97ni-yuliya-timoshenko-pro-uxvalennya-zakonoproyektu-5600/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *