Черги по «Тисячу Михайлішина»

«Тисяча Михайлішина» – так у Чернівцях вже встигли охрестити допомогу в тисячу гривень, яку між першим та другим туром виборів міського голови Віталій Михайлішин обіцяв виплатити пенсіонерам та малозабезпеченим чернівчанам.

Ще як депутат міської ради він подав цю ініціативу на розгляд чергової сесії, і рада затвердила виплати. Політологи одразу охарактеризували цю ініціативу як таку, що має ознаки підкупу виборців, однак це не допомогло Михайлішину: Чернівецьким міським головою з відривом у 20% став його опонент.

Утім, біля міського управління соцзахисту вже утворилися величезні черги: пенсіонери поспішають подати заяви, причому інформація розповсюджується за принципом «ОБС» (одна баба сказала) й усі протиепідемічні заходи безсилі проти натовпу.

Фото molbuk.ua

На початку було передбачено, що люди приходять з готовим пакетом документів, заповнюють заяву і залишають у скриньці документи. Але ж кожна людина хоче, щоб її документи хтось прийняв.

Зрозумілий відчай працівників управління соцзахисту, зокрема її директорки Людмили Березовської: «Якщо за цієї ефемерної тисячі у мене зараз перехворіють усі люди, то під загрозою буде закриття року, нарахування всіх інших соціальних виплат, які отримують з державного та з місцевого бюджету. Все організовано, тільки люди не хочуть організуватись! Я виходила кілька разів, просила, щоб сформували чергу з дистанцією, але натовп – це страшна річ!»

У більшості людей, які стоять у черзі, причина одна: дають гроші, чому б не взяти! Виплати ще не почалися, але вже подано більше тисячі заяв на них. І можна констатувати, що усі локдауни вихідного дня – це крапля в морі у порівнянні з натовпом пенсіонерів, яким хочеться просто передати свою заяву з рук у руки.

За матеріалом Громадського радіо, Чернівці

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *