«Ударівці»: «Нам готують двопалатний парламент»

Народний депутат, «ударівець» Роман Ванзуряк заявив на прес-конференції про те, що в Україні активно мусується питання референдуму. «Є кілька технічних наказів Центрвиборчкому  з цього питання, нам готують двопалатний парламент і посилення повноважень президента. Таким чином робиться спроба монополізації влади». Свої висновки нардеп підтверджує фактами тих дій влади, які країна має змогу спостерігати упродовж останнього часу.

Серед найяскравіших проявів протидії влади власному народові – перешкоджання громадським активістам у їх бажанні взяти участь у загальноукраїнській акції «Вставай, Україно!» минулої неділі в Києві. П’ять разів автобус з учасниками акції, які рухалися з Чернівців до Києва, зупиняли працівники ДАІ, затримавши його майже на дві години. Законних підстав для цього не було, аргументи правоохоронців зводилися до виправдань на кшталт «У мене є руководство», «Ми проводимо спецоперацію «Акциз», «У місті Київ проводиться футбольний матч». Усім, хто переглядав відеозапис спілкування ДАІшників з активістами, це нагадало 2004 рік…

Та крім власного бачення загальнодержавних подій, нардеп поділився результатами моніторингу діяльності місцевої влади. Щодо порушень, які побачив Роман Ванзуряк у роботі Чернівецької міської ради, ним скеровані депутатські запити до органів прокуратури. Загалом від початку депутатської діяльності до різних установ та органів ним подано 92 депутатські запити.

Серед питань, які під пильною увагою «ударівця», – ціла низка рішень міськвиконкому щодо надання житла високопосадовцям. У них він вбачає ознаки «корупційної схеми», оскільки вони не оприлюднюються для загалу і приймаються непрозоро. Таку ситуацію Роман Ванзуряк вважає «наслідком зруйнованого самоврядування в Чернівцях».

Серед щасливчиків, які отримали квартири, випередивши тисячі черговиків, такі, зокрема, посадовці, як: радник в.о. міського голови Михайлішина Роман Довгалюк (рішення № 612/19 від 25.09.2012р.); заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Василь Манчуленко (ріш. № 499/16 від 14.08.2012р.); голова Першотравневої районної в місті Чернівці ради Віктор Мельничук (ріш. № 273/7 від 26.04.2011р.) та ще багато інших посадовців, серед яких чиновники, прокурори, судді (читайте в наступних числах «Версій»).

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *