За новими враженнями та знайомствами – до ігротеки

Сучасний світ пропонує нам безліч варіантів, як провести дозвілля з користю. Театри, кіно, музеї та інші «традиційні» способи – все це обирається індивідуально та зважаючи на спосіб життя, вік і сферу діяльності людини. Однак, якщо ви прихильник живого спілкування, шукаєте нових знайомств або просто бажаєте чогось нового і приємного, – тоді вам пора в Ігротеку.

Настільні ігри вже давно набули великої популярності й завоювали тисячі шанувальників у всьому світі. Щорічно проводяться виставки-ярмарки та фестивалі настільних ігор, які збирають тисячі відвідувачів. У нашій же країні мало хто знає про величезний вибір сучасних настільних ігор та їхні переваги.

111     

Настільні ігри можуть стати елементом сімейної терапії.

Настільні ігри перебувають в тіні відеоігор, але є достойною альтернативою. На сьогодні, за результатами численних досліджень, до 80% школярів у віці 12-13 років страждають на комп’ютерну залежність. Причиною цього може бути дефіцит спілкування з батьками та однолітками. Відтак настільні ігри можуть стати елементом сімейної терапії. Ігри дають дитині можливість не тільки вчитися, але й набратися досвіду, яким згодом вона зможе скористатися в реальному житті.

Ще однією перевагою ігротек, на відміну від «комп’ютерок», є їхня соціальність. Тут заводять нові знайомства, насолоджуються живим спілкуванням і заряджаються позитивним настроєм. Ігротека – це новий формат дозвілля, і за наявності вдома кількох цікавих ігор вам гарантований гарний відпочинок у колі друзів.

У Чернівцях уже більше року працює «Ігротека від Бамбарбії», організатором якої є Катерина ГОРЛАЙ.

– Моє захоплення настільними іграми почалося з дуже веселої гри «Манчкін». Я правила за компанію дружині свого шефа, і це заняття мені настільки сподобалося, що я вирішила ближче познайомити чернівчан з таким видом відпочинку і зробити ігри доступнішими для їхніх прихильників, – розповідає Катерина. – Довго підбирала ігри, слідкувала за рейтингами на різних сайтах – і наразі у нас є 14 ігор різного характеру, але кількість постійно зростає.

– У багатьох людей настільні ігри асоціюються з шахами чи нардами, хтось уявляє «Монополію», а хтось скаже, що настільні ігри – це дитяча забавка, але, попри все, бавляться в них далеко не діти. Деякі з ігор – досить складні, і дітям у них важко розібратися, тож частіше до нас приходить молодь. Проте, в моїх планах – організувати ще щось і для діток, – каже Катерина Горлай.

Ігротека працює двічі на тиждень, у четвер і суботу. Тут не тільки навчать правил, а ій дозволять узяти вподобану гру в оренду.

Можна купити гру і насолоджуватися процесом у домашній обстановці, а можна змінити цю обстановку на спілкування в новому форматі з однодумцями чи друзями, дітьми або просто випадковими людьми, прийшовши на ігротеку. Вибір за вами.

Віта МАРТИНІВ, студентка відділення журналістики ЧНУ 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *