З 1 січня 2019 року субсидії почнуть надходити на банківські картки громадян

Гроші на оплату комунальних послуг почнуть надходити на персональні банківські рахунки українців з 1 січня 2019 року. Водночас ті, хто вже оформили субсидії або зроблять це до кінця 2018-го, отримуватимуть “комунальні знижки” за діючими правилами.

“З 1 жовтня запущена програма старої системи субсидій. Поки не закінчиться опалювальний сезон, змінювати її не будемо. Вона триватиме до 1 травня. З 1 січня 2019-го паралельно запрацює нова програма. Нею скористаються всі, хто звернуться за субсидіями у січні”, – повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, пише Обозреватель.

Другий етап монетизації розпочнеться з 1 травня 2019 року. Тоді закінчаться субсидії за минулий опалювальний сезон. Третій етап триватиме з жовтня по грудень 2019-го. Гроші на оплату комунальних послуг на картку отримають всі, хто звернеться за субсидією на опалювальний сезон 2019-2020 років.

При оформленні субсидій українці подають декларацію та заяву. З наступного року також почнуть оформляти власні рахунки у банку. Водночас знімати з них гроші українці не зможуть.

“Підприємство розрахує, скільки субсидіант витратив на комунальні послуги, направить цю інформацію у банк. Той оплатить субсидію і надішле українцеві повідомлення з інформацією про розмір обов’язкового платежу”, – наголошує Андрій Рева.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *