Вітапаркур об’єднав однодумців

 У чернівецькому парку «Жовтневий» 10 місяців тому  урочисто відкрили Перший Буковинський Вітапаркур,  який відкрив для чернівчан нові оздоровчі перспективи. Громадська організація «Жіночий  Оптиміст Клуб» об’єднала навколо Вітапаркуру прихильників здорового способу життя.

Учасниками суботніх занять на Вітапаркурі стали люди різних професій і різного віку, різної статі та різного ступеня зайнятості. Сюди приходять бібліотекар, лікар, чиновник, військовий, учитель, учні різних шкіл та гімназій міста, представники громадських організацій, пенсіонери. Нерідко заняття відвідують і гості з Києва та Ужгорода, що приїжджають до нашої організації.

Чим же приваблює нас Вітапаркур? Мої колеги дали на це різні відповіді. Ось кілька з них.

Юнь зауважила, що цей спортивний маршрут спонукає їх насамперед відірватися від комп’ютера й телевізора. Старші зізнаються, що заняття виганяють їх з дому на свіже повітря та у невимушений спосіб спонукають до покращення здоров’я.

Заняття на фітнес-маршруті Вітапаркуру – дійсно унікальному швейцарському винаході –  можна безсумнівно віднести до своєрідної спортивної розваги. Вправи не важкі, до того ж на маршруті кожний самостійно обирає навантаження, яке цього дня під силу. Всі ми з радістю помічаємо, що систематичні заняття приносять суттєву користь здоров’ю кожного. Поступово ми стали більш гнучкими, стрункішими і сильнішими. Покращилася витривалість організмів, координація рухів і загальне самопочуття, зросла швидкість реакції.

А ще, завдяки заняттям на Вітапаркурі, ми розширили коло знайомств і чи не кожної зустрічі дізнаємося одне від одного щось нове та корисне для здоров’я. Так, учасниця групи Олена познайомила нас з методикою Body Flex, Марічка розповіла та продемонструвала  метод оздоровчої ходьби Олександра Шимка. Сергій показав вправи за методикою Лотара Болендера, які ми виконуємо як додаткову розминку.  Нещодавно учасниця нашої групи Анна ознайомила нас з вправами дихальної гімнастики Олександри Стрельникової, а перед тим наша колега Емма показала кілька корисних вправ з йоги, які ми з задоволеннями поєднуємо із вправами на тренажерах.

Варто зауважити, що ми, учасники групи, не тільки самі дотримуємося здорового способу життя, але й власним прикладом спонукаємо до цього інших.

Усі ми дуже любимо природу і намагаємося зберегти її красу для наших дітей та онуків. Узимку підгодовуємо пернатих та білок у парку, а влітку спостерігаємо птахів.

Заняття фізкультурою на свіжому повітрі у чудовому парку дарує безліч позитивних емоцій і вражень. Кожне заняття перетворюється на цікаву подорож, щось на кшталт нової сторінки у цікавій книзі. Практично щосуботи ми зустрічаємося з чимсь цікавим і надзвичайним, із новими знаннями та емоціями, що позитивно впливають на нас увесь наступний тиждень.

P.S. Заняття відбуваються щосуботи, о 9.15 у парку «Жовтневий». Зустрічаємося біля тренажеру №1 Першого Буковинського Вітапаркуру (вхід до парку з вул. П. Орлика). Ми відкриті для всіх, тел. 066 3467537.

Маріанна КРИЛОВА, автор проекту «Перший Буковинський Вітапаркур» у Чернівцях, керівник  ГО «Жіночий Оптиміст Клуб»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Вітапаркур об’єднав однодумців”