ТОП-6 засобів від втоми

За статистикою, близько 35 млн. людей в усьому світі відчуває хронічну втому. І це при тому, що ще у 70-80-ті роки минулого століття про синдром хронічної втоми не знав ніхто. А вже у 90-ті роки вона набула масових масштабів. 1994-го у Штатах навіть відкрили науково-дослідний інститут «Національний Центр хронічної втоми».

2 десятки років по тому кожна 2-га людина на Землі час від часу потрапляє в полон до хронічної втоми.

Ми потерпаємо від нервової напруги, безсоння та алергії, постійно почуваємося втомленими й роздратованими. Між тим, засоби від цього усім доступні.

 hronicheskaja-ustalost-esli-u-vas-upadok-sil_1

1.Вчимося відпочивати. Нестача сну – головна причина хронічної втоми. Якщо не можете заснути – розслабтеся. Після 10-ї вечора не дивіться телевізор і не сидіть за комп’ютером. Приємна книга, повільна музика, тепла ванна (не гаряча!) чи прохолодний душ, приємне товариство … Не прокручуйте перед сном у голові події дня. Частіше провітрюйте спальню і лягайте зручніше. Тепле молоко з медом теж покращить настрій.

2.Харчуємось регулярно й правильно. Полюбляєте експериментувати з дієтами та часом відмовляєте собі у багатьох продуктах? Звідки ж організму брати сили для роботи? Наші помічники у боротьбі за бадьорість і здоров’я – свіжі натуральні продукти. Скажіть «ні» фастфудам і перекускам нашвидкуруч. Споживайте жири, білки та вуглеводи – у розумних кількостях. Полюбіть молочні продукти й навчіться смачно готувати.

3.Рухаймося! Хронічна втома де й подінеться, якщо ви дасте своєму тілу фізичне навантаження. Рух дарує нам необхідну енергію, посилює кровообіг, обмін речовин, насичуючи кров киснем. Але навантаження має бути посильним і давати насолоду, інакше ви не позбудетеся втоми, а додасте її.

4.Спілкуймося! Самотні рідко коли бувають здоровими та успішними людьми. Даруйте любов та піклування близьким, не вимагайте від них багато і шукайте причини конфліктів у собі, а не в оточенні. І отримаєте внутрішній комфорт, спокій та радість.

5.Працюймо із задоволенням. Якщо йдете на роботу тільки заради заробітку, як на каторгу, втомитеся ще дорогою туди. Коли робота вас не задовольняє, не бійтеся її змінити. Вже давно пішли у минуле часи, коли людина працювала на одному місці все життя. Наразі переходити на іншу роботу раз на 2-3 роки стало нормою.

6.Не біймося самотності. Гамірні компанії, вечірки, спілкування та контакти… Від цього теж можна втомитися. Не бійтеся інколи залишитися наодинці із собою. Не бійтеся інколи «вимикати» свій мозок, звільнюючись від інформаційного сміття. Вимкніть телевізор, вийдіть з Інтернету і відпочиньте від метушні. Відчуйте гармонію з природою, походіть босоніж по траві, заряджайтеся енергією, притулившись до дерева. І відпочиньте від шаленого ритму сучасного життя.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *