Відпочивати у «Пролісок» їдуть навіть американці

4
Санаторій матері і дитини «Пролісок», розташований на межі Волині та Рівненщини, називають поліською перлиною. І недарма. Він кілька разів виходив переможцем всеукраїнського конкурсу «Сто кращих товарів і послуг» у номінації «Роботи або послуги у побутовій чи виробничій сферах». Новим щаблем розвитку оздоровниці став спільний проект «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курортного туризму на польсько-українському прикордонні», який реалізує Грем’яченська сільська рада, на території якої розташований «Пролісок»
– Наш санаторій має унікальні діагностичну та лікувальну бази, – розповіла директор закладу Валентина КАСАРДА. – Клінічні обстеження стану здоров’я відпочивальників здійснює лабораторія, акредитована за вищою категорією. Для діагностики наші фахівці застосовують комплекс «Кардіо+», апарати ультразвукової діагностики, сканування крові, визначення біологічного віку за методом Шахбазова та інше сучасне обладнання. Загалом можемо запропонувати понад сімдесят різних процедур для лікування опорно-рухового апарату, органів травлення, дихання, серцево-судинної, ендокринної та нервової систем. Це й апаратна фізіотерапія (оздоровниця укомплектована сучасною апаратурою за стандартами санаторно-курортного лікування), а також можливысть отримати сім видів масажу: магнітно-вакуумний, хіромасаж, лімфодренаж, нейроседативний масаж обличчя та тіла, юмейхотерапія, остеопатія та класичний масаж. Спектр процедур розширився при введенні в експлуатацію плавального та дитячого басейнів.
5
Головне для нашого колективу (а в санаторії працюють майже 140 фахівців) – добре самопочуття наших клієнтів. Власне, для них рік від року поліпшуємо якість обслуговування, створюємо комфорт, дбаємо про зручності та смачну їжу. Персонал «Проліска» постійно вдосконалює свою фахову підготовку, опановує нові рівні професіоналізму. Наші спеціалісти – не тільки лікарі, а й медичні сестри, масажисти, інші працівники – ретельно слідкують за новинками на ринку курортних послуг, беруть участь у фахових конкурсах, стажуються у відомих столичних клініках, запозичують досвід зарубіжних науковців.
– Цьогорічний оздоровчий сезон – двадцятий для «Проліска». Ви розпочали його акцією, хоча економічна ситуація досить складна. Чому?
– Незважаючи на різке подорожчання продуктів харчування та анонсоване зростання вартості енергоносіїв, санаторій стартував акційною кампанією і до кінця травня пропонуємо путівки за ціною 209-229 гривень за добу, хоча насправді вони коштують від 319 до 359 гривень. Здешевлювати відпочинок для наших клієнтів можемо завдяки власному підсобному господарству, запасам продуктів, які заготовили заздалегідь.
3
– Нещодавно відсвяткував новосілля новий водолікувальний корпус, який збудовано за кошти Євросоюзу. Що це дасть «Проліску»?
– Це була моя давня мрія, адже без басейну санаторій не може надавати комплекс повноцінних оздоровчих послуг. Ще 2009 року почала працювати над тим, щоби розширити можливості закладу для оздоровлення волинян, усіх, хто приїжджає до нас підлікуватися, набратися сил і відпочити. Шанс здійснити задумане з’явився тоді, коли у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Україна-Білорусь» Грем’яченська сільська рада Ківерцівського району Волині виграла грант Євросоюзу і стала партнером ґміни Біща Люблінського воєводства Польщі в розвитку санаторно-курортного туризму. Проект стартував у складний час, коли починалася Революція гідності. Але ні політичні негаразди, зумовлені збройним протистоянням на Сході, ні валютні потрясіння нашої економіки не зірвали строки будівництва, загальна вартість якого – 2 мільйони євро. Головним партнером грем’яченської громади у реалізації проекту стала Волинська обласна рада, яка взяла на себе 10% фінансування. Це справді європейський об’єкт, збудований за найсучаснішими технологіями. Тут використані імпортні матеріали та обладнання: плитка, помпи, фільтри, освітлювальні та ізоляційні прилади. На щастя, відразу все запрацювало. У двоповерховому корпусі є плавальний і термальний басейни, різні види душу, фітобар, а на другому поверсі — кабінети лікувальної фізкультури, які будуть обладнані діагностично-лікувальною апаратурою. Такої поки що немає в жодному українському санаторії. Відтак «Пролісок» відповідатиме справді європейським стандартам. Планується також спорудити відкритий термальний басейн.
2
– Попри складні часи, які довелося пережити «Проліску», вдалося зберегти його у комунальній власності. Що виграла від міжнародної співпраці з поляками територіальна громада?
– У рамках цього проекту створений інформаційно-туристичний центр. Розроблені екологічні маршрути, адже санаторій розташований на території Національного природного парку «Цуманська пуща» на березі річки Путилівки. Для тих, хто приїжджає до нас на відпочинок і оздоровлення, можемо організувати водні сплави, кінні, велосипедні та пішохідні прогулянки. Для цього придбали необхідне спорядження, рафти, велосипеди.
1
Жителі Рівненської, Житомирської, Київської та інших областей, Криму і навіть країн Європи та США, які побували у «Проліску», пересвідчилися – якість обслуговування в нашій оздоровниці справді європейська. Тож і чернівчанам пропонуємо нові послуги на вигідних умовах.
Детальна інформація на сайті http://www.prolisok.info/.
Контакти: (097) 212 50 61, (095) 554 64 74.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *