Українська Гельсінська Спілка з прав людини у Чернівцях: перші підсумки роботи Громадської приймальні

Громадська приймальня УГС ПЛ відкрита в Чернівцях у січні цього року. За цей час юристи приймальні надали близько 400 юридичних консультацій. Найчастіше за юридичною допомогою зверталися пенсіонери, безробітні, люди з інвалідністю, самотні матері, військовослужбовці АТО.

Надзвичайно важливо розвивати правову культуру громадян. Населення має звикати відстоювати власні права перед державою та органами місцевого самоврядування, – зазначає координатор громадської приймальні Микола ДУБЕЦЬ.

Юристи приймальні не здійснюють представництво інтересів громадян в судах, але при порушенні того чи іншого права людини допомагають підготувати процесуальні документи. Вже підготовлено і передано до суду майже 3 десятки позовних заяв.

Важлива частина роботи Громадської приймальні УГС ПЛ – правова просвіта населення. Приймальня співпрацює з колективом Чернівецької обласною бібліотект ім. М. Івасюка, обласним та міським центрами надання безоплатної вторинної правової допомоги, Чернівецькою обласною громадською організацією «Комітет виборців України», Громадськими організаціями «Волонтерський рух Буковина» і «Донбас-Україна», Чернівецьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, радником Мінсоцполітики з питань переселенців в Чернівецькій області.

Не менш важливий напрямок роботи – документування свідчень внутрішньо-переміщених осіб та учасників АТО про порушення прав людини в зоні проведення АТО та на окупованих територіях.

Контакти юридичної приймальні в Чернівцях: площа Соборна, 1/3, тел.: (0372)55-12-85, e-mail:dubetsn76@gmail.com. Додаткова інформація на веб-сайті: http://helsinki.org.ua

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *