Транскордонний проект покращив екологічну ситуацію на Пруті й Дністрі та підняв екологічну свідомість юних чернівчан

Підсумки трирічного проекту  транскордонного співробітництва «Покращення екологічної ситуації в басейнах річок Прут і Дністер через покращення систем очистки стічних вод у Чернівцях і Дрокії», в якому брали участь Чернівецька область (Україна), Сучавський повіт (Румунія) та Дрокійський район (Республіка Молдова), були підбиті вчора у Чернівецькій міській раді разом з Буковинським центром реконструкції і розвитку, які являються головними партнерами проекту. Його загальна вартість становила 1.159.190 євро, а частка гранту ЄС – 1.043.040 євро.

Головна мета проекту полягала у покращенні екологічної ситуації в транскордонних басейнах річок Прут і Дністер через покращення управління та впровадження інноваційних підходів до очищення стічних вод в Чернівцях і Дрокії. У Чернівцях у рамках цього проекту збудовані дві горизонтальні пісколовки потужністю 100 000 м3/добу на очисних спорудах каналізації для очищення стічних вод міста.

У ході реалізації проекту від 28 листопада до 15 грудня провели також захід «Тижні збереження довкілля та раціонального використання води», в ході якого відбувся конкурс на екологічну тематику для учнів шкіл, ліцеїв, гімназій та студентів міста Чернівці з метою підвищення екологічної свідомості молоді й привернення її уваги до місцевих екологічних проблем. Аналогічні заходи відбулися в Сучаві та Дрокії. Учні 5-8 класів створювали малюнки на екологічну тематику, а старшокласники писали есе. Студенти писали екологічні мініпроекти. До конкурсу долучилися майже 1500 чернівецьких учнів і студентів.  40 кращих робіт відібрали для нагородження. Їхнім авторам вручили цінні призи –  планшети, букрідери, павербанки, цікаві книжки, флешки.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *