Справу буковинських АТОвців, які нібито пограбували суддю, повернули на дослідування

 

Третій рік тривають суди на колишніми АТОвцями, які нібито пограбували суддю Господарського суду п. Желика. Заварив цю трирічну кашу начальник кримінальної поліції С. Ратушенко, який суворим голосом повідомив громадськості про збройний напад і про те, що нападників знайшли протягом кількох днів, а виявилися ними колишні АТОвці. Хлопців добряче побили і вони «зізналися» у скоєнні злочину, а в суді від усього відмовилися. Однак прокуратура виклала звинувачення на двадцяти сторінках. При чому, базувала їх на таких УСНИХ  доказах, як зброя, квадрокоптер, граната. Однак представити в суді ці докази прокурорша не могла з тієї причині, що їх просто… не було.

І тут своє слово мала би сказати суддя Першотравневого районного суду Федіна, якій, до речі, адвокати і підозрювані тричі висловлювали недовіру. Однак Федіна вперто трималася за справу. Мабуть, відробляла замовлення. Іншими словами не поясниш її вперту позицію. При цьому Федіна пішла на посадовий злочин: вона ухилилася від виконання вимоги КПК УКраїни  розглянути та дослідити докази. Якщо б вона по совісті та по суддівский етиці це зробила, то справу або повернули би на дослідування, або взагалі вона б розсипалася. Однак суддя Федіна відверто судила на користь сильнішого. До речі, так вона робить і при розгляді інших справ.

У підсумку, ця кримінальна справа «переповзла» через Апеляційний та Верховний суди і знову повернулася на розгляд районного суду. І знову – жодних доказів не виставляє прокурорша. Я не знаю, чи винні ті хлопці.  Особисто для себе я цього не з’ясувала. Однак розбою з його ознаками, на мою думку, там точно не було. І моя стаття не про підозрюваних. А про тих, хто у владі.

Ви, шановні читачі, можете подумати, що вас це не стосується. Та це не так. Бо саме владні посадовці жирують на наших з вами податках, ставлячись до виконання своїх обов’язків абияк. Якщо робітник допустить брак у роботі, що хазяїн з ним зробить? НЕ заплатить, а збитки відшкодує з його кишені. Натомість з малограмотними або й  прикупленими суддями, які неправомірно судять, ми миримося? Чому? Наша хата скраю? Але ж наші податки могли б піти на благоустрій міст, дитячі гуртки, лікування хворих, а вони йдуть на утримання недолугих суддів, поліцію та прокуратуру? Чому? Думайте!

Тамара БОРОВИК, голова громадської правозахисної організації «На грані»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *