Слідкувати за держпідприємствами тепер можна онлайн

Слідкувати за держпідприємствами тепер можна онлайн

Відтепер українці зможуть дізнаватись про всі державні підприємства та слідкувати за їхньою діяльність, підписавшись на новий онлайн-сервіс.

Про приватизацію, власників і керівників підприємств, податковий статус чи судові справи можна буде довідатись у створеному сервісі, про це написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у Facebook.

Чиновник нагадав, що минулого тижня депутати прийняли закон, за яким можна приватизовувати держпідприємства. Тому завдяки цьому сервісу громадяни зможуть стежити за ключовими змінами у цих компаніях.

“Ми запустили разом з Opendatabot новий сервіс. Він зробить нашу державу прозорішою. Як ви знаєте, у нашій країні багато державних підприємств. Занадто багато. Якщо бути точним, 3654 штуки. Минулого тижня Рада прийняла закон, який відкриває можливість для їхньої приватизації (крім кількох).Тепер кожен громадянин, журналіст, активіст може почати моніторити зміни, які відбуваються з усіма цими компаніями – зміна власників, керівництва, податкового статусу, судові справи” – написав Дубілет.

Щоб долучитися до сервісу, потрібно відкрити Opendatabot у Telegram, Viber або Facebook і написати “Державні компанії”. За будь-якої зміни у месенджер надсилатиметься повідомлення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *