Онкологія молочної залози, на жаль, стала поширеним явищем у сучасному світі. Лікарі дають жінкам різні поради, як спробувати запобігти страшному захворюванню. Подаємо новий спосіб, що запропонували західні вчені.
Про корисні властивості цибулі і часнику відомо з давніх часів. А тепер науковці зі США і Пуерто-Ріко виявили, що ці продукти знижують ризик розвитку раку грудей. Керівник дослідження Гаурі Десаї розповів, що в Пуерто-Ріко дуже популярний соус софіто, головними інгредієнтами якого є цибуля й часник. Місцеві жінки з задоволенням заправляють цим соусом страви, і саме в них ризик розвитку раку на 67% менший.
Інший фахівець, Ліна Му, пояснила, що часник і цибуля багаті на флавоноїди та сіркоорганічні сполуки, які мають антиканцерогенні властивості як для людей, так і для тварин. Ці висновки ґрунтуються на дослідженні, проведеному від 2008 до 2014 року із майже чотирма сотнями пацієнток із діагнозом «рак молочної залози», пише портал Nutrition and Cancer.