Швейцарці гратимуть у Чернівцях. На органі й трубі

15 вересня Органний зал Чернівецької філармонії прийматиме дует музикантів зі Швейцарії – Алессандро Пассуелло (орган) і Антоніо Файллачі (труба).

Імена музикантів нові для нашого міста. Алессандро Пасcуелло у квітні відзначив 48-річчя. Починав вчитися грі на органі у Ласло Чанаді, органіста кафедрального собору Віченци, угорця за походженням, згодом продовжив навчання у консерваторії «Arrigo Pedrollo» там же, у Віченці. Диплом органіста та органного композитора Алессандро Пасcуелло отримав у Міланській консерваторії імені Джузеппе Верді. Музикант знається на старовинній літературі, французькій музиці, історії органної музики, має диплом доктора філософії. Алессандро Пасcуелло є органістом монастирської церкви у Беллінцоні (Швейцарія) та у церкві Св. Франциска в Локарно (Швейцарія).

Трубач Антоніо Файллачі молодший від Алессандро Пассуелло на 15 років. 2000-го отримав диплом із відзнакою у консерваторії Женеви (Швейцарія), 2011-го – науковий ступінь у музичному університеті міста Карлсруе (Німеччина). Нині викладає у консерваторії міста Лугано (Швейцарія).

Разом Алессандро Пассуелло й Антоніо Файллачі записали два компакт-диски, блискуче довівши сумісність будь-яких інструментів, якщо грають справжні творці музики.

Натомість імпресаріо обіцяного свята музики добре знайома чернівчанам ще з минулого року – це громадська діячка Емма Бруньолі, яка у складі делегації зі Швейцарії у співпраці з жіночим клубом «Оптиміст» збагатила торік чернівецький парк Жовтневий вітапаркуром. Ідея нинішнього концерту цілком належить пані Еммі. Адже сама вона вже  багато років співає альтом у знаменитому «Сorale Juventus» при церкві Петра та Павла у Беллінцоні, де Алессандро Пассуелло від 2010 року керує хором. Іще один концерт музиканти дадуть в одному з чернівецьких садочків.

Чудово, коли добрі справи мають своє продовження.

Маріанна КРИЛОВА, керівник «Жіночого Оптиміст Клубу»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *