Серед дев’яти українців, що загинули під час нещодавнього теракту в Кабулі, – авіатехнік Валерій НАУМЕНКО з Чернівців

З дев’яти загиблих від рук терористів українців четверо працювали у вітчизняній транспортній компанії «Українські крила», яка за контрактом перевозила вантажі з Кабула до інших міст і країн. Це пілоти Роман Власов і В’ячеслав Шишаков, обом 43 роки, і бортпровідниці Ірина Медичева з Луганська і Катерина Пасенчук з Кіровограда. Про це інтернет-ресурсу «Страна» повідомив директор компанії «Українські крила» Володимир Костенко.

Решта п’ятеро наших співвітчизників співпрацювали із афганською пасажирською авіакомпанії Kam Air, також за контрактом. Серед них установлене ім’я авіатехніка з Чернівців Валерія Науменка.

«Страна» повідомляє також подробиці самого теракту. Йдеться про те, що п’ятеро бойовиків увірвалися до ресторану місцевого готелю, де зазвичай зупинялися команди літаків, і почали розстрілювати усіх підряд і брати заручників, навіть не висунувши попередньо якихось вимог. Дехто з гостей готелю врятувався, спустившись з вікон на скручених у мотузки простирадлах, дехто встиг забарикадуватися на верхніх поверхах. Нашим співвітчизникам не пощастило: вони мешкали на тому поверсі, із якого розпочався увесь цей кошмар, як повідомила «Стране» Тетяна Іванютина, яка була знайома з українськими пілотами, що працювали в Афганістані. За її словами, Медичева до 2016-го мешкала у Києві й працювала стюардесою в авіакомпанії UTAir. Катерина Пасенчук, наймолодша з загиблих, перед кабульським контрактом починала працювати в Борисполі. Загиблі стюардеси були подругами: «Дуже світлі дівчата, їм жити б і жити, а якийсь нелюд в одну мить обірвав усе!», – додала Іванютина.  

Дехто з українських авіаторів були того вечора в рейсі, що врятувало їм життя.

Загиблий пілот Роман Власов народився в Оренбурзькій області Росії, але останніми роками жив і працював в Україні.

Не минула ця біда й чернівчан: серед загиблих – авіатехнік з Чернівців Валерій Науменко.

Від редакції: Колектив газети «Версії» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого чернівчанина.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *