Правий сектор: «Народна рада є нелегітимною»

«По закінченню військових дій будемо формувати свою політичну партію. Вже готуються документи для реєстрації партії, пишемо статут. Але зараз це неактуально для нас. Спочатку має налагодитися ситуація в Україні». Таку заяву на прес-конференції у Чернівцях зробив член центрального штабу Правого сектору і керівник УНА-УНСО Микола Карпюк.

До того ж він зазначив, що обласна Рада, Народна Рада, Ради всіх рівнів є нелегітимними, оскільки вони обиралися зовсім в інших умовах, за іншої системи і нечесними виборами.

Нині ж Правий сектор займається створенням регіональних військових штабів, зокрема і на Буковині.

– Сьогодні в Україні складна ситуація, і ми їздимо по областях, щоби сформувати роботу військових штабів на місцях. Центральний військовий штаб створений у Києві. У ці штаби мають входити представники «Правого сектору», структур «Самооборони» на місцях, СБУ, військкомати, УВС і командири військових частин, які дислокуються конкретно на цій території. Задача військового штабу полягатиме в тому, щоб організовано проводити мобілізацію людей, організовувати бойові групи. Для цього ми приїхали і до Чернівців, – повідомив Микола Карпюк.

Ще одне завдання «Правого сектору» – боротьба з провокаціями.

– Під виглядом «Правого сектору» масово почали з’являтися як злочинні групи, так і групи, сформовані певними політичними гравцями в Чернівецькій області, – зазначає лідер обласного Правого сектору Володимир Рясов. – Сьогодні нам повідомили, що на «Гравітоні» ходить група людей з якимсь журналом і просить у людей гроші. Ми заявляємо, що ніхто з представників Правого сектору не уповноважений збирати гроші. Якщо люди хочуть допомогти, вони роблять це добровільно, звертаючись до нас».

Для боротьби з подібними провокаціями створені мобільні групи, які затримуватимуть порушників і доставлятимуть до міліції.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Правий сектор: «Народна рада є нелегітимною»”