На Новоселиччині прикрили незаконний кар’єр

5
У Чернівецькій області Служба безпеки України викрилa факт незаконного видобутку на промисловій основі гравійно-піщаної суміші, повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області. Діяльність приватного підприємства завдала істотної шкоди довкіллю та збитків інтересам держави. Як стало відомо «Версіям» з власних джерел, йдеться про незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші в с. Бояни Новоселицького району.
6
Підприємці, використовуючи важку техніку та без оформлення відповідних дозвільних документів, щодня видобували в кар’єрі майже одну тисячу тон гравійно-піщаної суміші. При цьому знімався верхній родючий шар ґрунту, а також вирубувались дерева, які потім без обліку йшли на продаж.
9
Співробітники Управління СБУ спільно з іншими контролюючими органами припинили протиправну діяльність приватного підприємства. Затримано 23 вантажних автомобілі з гравійно-піщаною сумішшю та 2 навантажувачі. Сума завданих збитків становить майже 6 млн. гривень.
12
За матеріалами СБУ обласне управління міліції розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст.240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *