Муніципальні депутати – королі масового гіпнозу

Минулої неділі я повернувся до Чернівців із Туреччини, де перебував у справах. Оскільки повертався через КПП «Сірет-Порубне», то в’їхав до міста вулицею Головною. За час моєї відсутності, хоча й дещо тривалої, не змінилося практично нічого. Єдиною зміною, що я її побачив, вже біля Народного саду, була велосипедна розмітка на загалом незміненій ділянці тротуару та появу накритих дорожніх знаків – і одразу зрозумів: якщо за фейки даватимуть «Оскара», тому, хто це зробив, варто дати кілька статуеток! Навіть китайський зоопарк в місті Хенань, де виставляли якось під виглядом лева пса, не йде в жодне порівняння!

Саме в Туреччині я бачив вело доріжку, що давно функціонує, – зі спеціального покриття, що гасить вібрації, яскравого кольору, з розміченими пішохідними переходами через неї. Оце – приклад справжнього піклування про велосипедистів. А те, що я побачив біля Народного Саду – або фейк або халтура, бо нанесенням розмітки на розбитий асфальт велодоріжкою тротуар не зробиш. Якщо велосипедист на цій «доріжці» впаде лише тричі, – його вже можна відправляти якщо не на «Париж – Дакар», то на «Джиро-д’Італія» чи «Тур де Франс» точно!

Інколи мені здається, що муніципальні депутати ніби претендують на «Оскар масового гіпнозу», уперто переконуючи містян у своїх досягненнях. Інакше і не поясниш помпу, із якою вони описують «піклування про велосипедистів» у вигляді ефемерних мазків фарбою на розбитому асфальту чи розтрощеній бруківці. Час їм, нарешті, перестати змагатися в окозамилюванні й зайнятися ділом.

Влад ГОРЕНЮК, чернівчанин     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *