Кадровий документообіг переходить в електронний формат: трудові книжки йдуть в історію

Уряд України має намір повністю “винищити паперові процеси” в державних органах і починає з кадрового документообігу. Про це написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook. За його словами, цей процес займатиме від шести до дев’яти місяців.

“Позбавляємося від купи зайвих сутностей. Копії дипломів (є реєстр), інформація про пов’язані компанії (є реєстр), копії паспортів (є ЕЦП, електронний цифровий підпис), автобіографія (кому вона взагалі потрібна!) І багато іншого. Трудові книжки повинні, нарешті, піти в історію. Це, до речі, оцінить і бізнес”, – підкреслив Дубілет.

Він додав, що весь документообіг, який стосується конкурсів, найму, відпусток, відряджень і звільнень, необхідно перевести в електронний формат. 

За оцінкою міністра Кабміну, тільки на канцелярію навколо кадрових документів держава витрачає 50-100 млн грн щорічно.

“Ми хочемо заборонити документи для прийому на роботу або на конкурси в паперовій формі … У “цифру” потрібно також перевести архів. Закони, які зобов’язують зберігати паперові справи 75 років, повинні залишитися в минулому столітті. Це теж буде корисно для бізнесу”, – повідомив Дубілет.

Він також зазначив, що Кабмін має намір “спростити всю логіку погоджень”.

Міністр Кабміну додав, що для переходу на “цифру” доведеться поміняти кілька законів і постанов.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *