Етно-гурт ДахаБраха отримав Шевченківську премію

27 лютого 2020-го етно-гурт ДахаБраха став лауреатом Шевченківської премії 2020.

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив лауреатом премії 2020 року в номінації Музичне мистецтво відомий український етно-гурт ДахаБраха з альбомом Шлях (2016).

«ДахаБраха» – український музичний етно-гурт, організатором і художнім керівником якого є Владислав Троїцький. Назва гурту складена зі слів «давати» та «брати» за словником Грінченка.
Марко Галаневич, Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко та Олена Цибульська.


У групи щільні гастрольні тури в різних країнах, виступи на великих міжнародних фестивалях, таких як «Glastonbury», «Australian WOMADelaide», «Sziget», спільні роботи з музикантами із Фінляндії, Угорщини, Німеччини, Ірландії та інших. Крім того, колектив дає благодійні концерти і допомагає волонтерам.

21 лютого у Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської зібралися прихильники музикантів аби послухати музику у виконанні етно-гурту «ДахаБраха» і подивитися на грандіозне live-шоу. Музиканти виконали вже відомі композиції та нові пісні.
Музичний стиль гурту визначається учасниками як «етно-хаос», що підкреслює «хаотичне» поєднання різних етнічних складових. Гурт використовує українські народні пісні, що записані учасниками гурту та їх колегами-фольклористами у фольклорних експедиціях у різних регіонах України. Пісні, виконувані в автентичній манері, поєднуються зі звучанням широкого ряду інструментів із різних куточків світу, це гра в різні музичні жанри: мінімалізм, хіп-хоп, соул, блюз.

Браво, ДахаБраха! Дякуємо за музику, позитив, талант!
І вітаємо із високою Шевченківською премією!
«Особлива приємність бути в одному ряду з неймовірно талановитими українськими митцями. Це дуже почесно! Тарасе Григоровичу, ми не підведемо!» – пообіцяли музиканти.

Більше фото з концерту за посиланням – ДАХАБРАХА /DAKHABRAKHA/ – ЛАУРЕАТ ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ПРЕМІЇ 2020

©Тетяна Спориніна,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *