Cольна програма “Пісні – заклинання” від Мар’яни Садовської…

maryana_sadovska

5 грудня в Чернівцях, у палаці «Академічному» з великим успіхом відбувся концерт Мар’яни Садовської, відомої співачки, актриси, композитора, аранжувальниці, музичного драматурга, фольклористки, художниці із Німеччини.
До Чернівців Мар’яна Садовська прибула на запрошення українсько-німецького центру “Gedankendach”, за фінансової підтримки “Гьоте-Інституту”.
У грудні у Мар’яни Садовської ще багато виступів в Україні. У Києві, Тернополі, Львові…

maryana_sadovska_2

maryana_sadovska_1

Мар’яна Садовська народилася 23 квітня 1972 р. у Львові в сім’ї співака й перекладача Віктора Морозова та художниці Катерини Немири.
У 1991 р. з відзнакою закінчила Львівське державне музичне училище ім. Людкевича за спеціальнiстю фортепіано та курс при Львівському молодіжному театрі ім. Л. Курбаса, де залишилася працювати актрисою.
У 1991—2001 рр. співпрацювала з польським театром «Гардженіце», була визнана найкращою актрисою 1998 р. за роль Психеї у виставі «Метаморфози».
Від 2001 р. мешкала у США, згодом переїхала до Німеччини.
У 2000 р. випустила компакт–диск із музикою до вистави «Метаморфози», у 2001 р. — перший сольний компакт–диск Songs I learned in Ukraine. 2003 р. у співпраці з Польським Радіо Люблін, Мистецькою групою «Яра» та ЮНЕСКО Мар’яна видала альбом «Будемо весну співати» — колекцію автентичного багатоголосся з сіл Полтавщини та Полісся. У 2005 р. вийшов альбом із гуртом «Бордерленд». У 2010 р. у співпраці з американським музикантом Джонатаном Маквайєм презентувала новий мультикультурний проект On the Edge на фестивалі Globalize Cologne в Кельні.
2013 – пісенний проект «Odessa Underground».
2009 року Мар’яна Садовська та Borderland відкривали фестиваль «Jazz Bez» з представленням програми альбому «Кеби не навіки». Революційного 2013 року вона з німецьким перкусистом Крістіаном Томе презентувала на «ДжазБезі» програму «Cut The Cord».
Цього вересня у Львові на акції «20 обертів» (20-літті «Дзиґи» та компанії «Троттола») Мар’яна презентувала перші пісні нового драматичного і експресивного проекту.
2014  – новий проект «Мар’яна Садовська – Марк Токар Октет». Нова програма постала із співпраці із джазовим контрабасистом Марком Токарем, львівськими музикантами та етнічно-експериментальним тріо «КУРБĀСИ». 4 жіночих вокали у супроводі 4 контрабасів та тексти Сергія Жадана обіцяють стати непересічним явищем в новій українській музиці.

maryana_sadovska_3

Виступ Мар’яни Садовської у Чернівцях – це не звичайний сольний концерт, а скоріше театральна моно-вистава, де музика, сама пісня, її виконання – важко стриматися від захоплення.

maryana_sadovska_5

maryana_sadovska_6

maryana_sadovska_7

Далі буде…

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *