Чернівці залишаться без тролейбусів?

Пан Дмитро (ім’я змінено з етичних міркувань) працює у тролейбусному управлінні 6 років. Сам живе в селі, тож удень порається по господарству, а вночі виходить на чергування. Розповів, що останній рік робота стала нестерпною. «Спочатку почали «врізати» премії, «заморожувати» зарплати. А віднедавна керівництво змушує працівників писати заяви про переведення на 0,8 ставки. При цьому обсяг роботи не зменшується, чого не скажеш про зарплату», – поскаржився пан Дмитро. За його словами, для людей, які відмовляються підписувати такі заяви, керівництво створює всі умови, щоби ті не змогли працювати далі.

Аби пролити світло на ситуацію в тролейбусному управлінні, ми зв’язалися з його директором Іваном Іванічеком. Його відповідь легко було передбачити: «Борг держави перед тролейбусним управлінням – 2 млн 600 тисяч гривень. Пільгові перевезення не оплачуються. У бюджеті просто немає грошей. Звідки брати кошти на оплату праці?», – так прокоментував ситуацію пан Іванічек.

12 травня у Луцьку тролейбуси не виїхали з депо. Працівники оголосили страйк і вимагали зарплати з січня по квітень 2010 року. Представники страйкового комітету запевнили, що страйк безстроковий. До того часу, поки не будуть задоволені вимоги працівників, на вулицях Луцька не курсуватиме жоден тролейбус.

Судячи з розповідей пана Дмитра, в чернівецькому тролейбусному управлінні настрої людей щодня загострюються, тож не дивуйтеся, коли завтра доведеться на роботу йти пішки.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Чернівці залишаться без тролейбусів?”