Чернівецький УТОС: Дозвілля – дозвіллям, а проблеми залишаються

На зустрічі членів  клубу «Дозвілля», що діє при Чернівецькому відділенні Українського товариства сліпих (УТОС), із працівниками газети «Версії» серед іншого обговорювалися проблеми, що виникають у незрячих і людей, які погано бачать. І зрештою, нікуди від цього не дітися, бо такою вже є професія журналіста. До того ж, утосівці попросили озвучити їхні питання, бо міська рада перестала їх чути.

Добудова закриє утосівцям життєвий простір

А хвилює мешканців гуртожитків і малосімейок  УТОС, розташованих на вул. Головна, 188 і 192, поведінка забудовника «Яніс». Навпроти їхнього будинку вже збудована багатоповерхівка, яка закрила доступ сонцю, через що почорніли балкони, а деінде – і стіни у квартирах.

Свого часу Чернівецька міська рада пообіцяла їм облаштувати майданчик для відпочинку, натомість «Яніс» планує добудову.

– Фірма відомого будівельника п. Мороза  теж збудувала поруч із нами будинок, але, принаймні, вона не планує розширення, – розповідали люди.

А ще незрячим стало важко ходити навіть біля свого будинку, де встановлені поручні, –через розбиті тротуари…

Пенсіонерка проти «Чернівцітеплокомуненерго»: 2 роки боротьби і – виграш

Галина Миколаївна Звинчук, колишній технолог на виробництві УТОС, нині пенсіонерка, розповіла про свою нещодавню перемогу:

– Пригадуєте, як 2016 року  тепплокомуненерго за 19 днів опалення виставило рахунок як за місяць? Не знаю, як кого, а мене це обурило, бо не люблю, коли мене вважають за дурепу. Зрозуміло, я відмовилася платити за ненадану послугу, а це не мало і не багато –  900 гривень!  Погодьтеся, для пенсіонерки сума достатньо велика. Зрозуміло, що після цього почалися мої поневіряння-ходіння. Я отримала 4 відповіді на свої звернення від «Чернівцітеплокомуненерго» і в кожній були вказані різні індекси пониження температури.   Хоча б дивилися, що пишуть…

Одне слово, колотнечі було багато, та цими днями заступник начальника комунального підприємства повідомила мені, що я можу не сплачувати ці 900 гривень. Але ж усі чернівчани заплатили за ненадані послуги!…

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *