«Батьківщина» переможе на парламентських, а Юлія Тимошенко – на президентських виборах, якщо вони відбудуться найближчим часом

 

Партія «Батьківщина» і далі залишається найпопулярнішою політичною силою в Україні, а її лідер Юлія Тимошенко – найбільш рейтинговим політиком.

Про це свідчать результати опитування, проведеного від 18 до 23 серпня 2016 року соціологічною групою «Рейтинг» у всіх регіонах України (крім окупованої частини Донбасу і Криму). Опитано 2000 респондентів від 18 років і старших. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

За результатами дослідження соціологів, у разі проведення найближчим часом дострокових парламентських виборів перше місце зайняла б на них партія «Батьківщина»:  за неї готові віддати голоси 18,3% тих, хто прийде голосувати і визначився з вибором. Далі йдуть: Опозиційний блок (12,6%), Самопоміч (11,0%), Радикальна партія (11,0%), Блок Петра Порошенка «Солідарність» (9,1%), Свобода (5,6%). Решта партій отримали б менше 5% і до майбутнього парламенту не потрапили б.

У разі проведення позачергових президентських виборів, переможцем на них стане Юлія Тимошенко: її підтримали б 17,7% виборців (серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором). Друге місце у Ю. Бойка – 11,5%, на третьому – П.Порошенко, в якого 10,7%. За ними йдуть О. Ляшко (9,8%), А. Садовий (8,9%) та А. Гриценко (7,5%).

Соціологи відзначають також, що протягом 2016 року електоральна підтримка Юлії Тимошенко зросла майже у півтора рази – від 13 до 18%, тоді як рейтинг Петра Порошенка за цей же період знизився вдвічі (від 23 до 11%).

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина» (ratinggroup.ua)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *