Чи залишиться у Чернівцях обласний ендокринологічний центр?

Рішення обласної влади про закриття ендокринологічного центру і передачу кількох «ендокринологічних ліжок» до одного з відділень обласної лікарні спричинило цілком зрозуміле хвилювання і серед хворих, які стоять на обліку та отримують лікування в цьому диспансері, і серед медичної громадськості. Адже нині цукровий діабет визнано хворобою століття. Тому і хворих тут – лише на цукровий діабет понад 11 тис. З них понад 2,5 тис. мають ускладнення, і майже тисяча живе лише завдяки інсуліну. В обласному ендокринологічному центрі цим хворим призначають зміну препаратів та визначають перехід на інсулінотерапію, проводять кваліфіковане лікування ускладнень ендокринних хвороб, надають медичну допомогу вагітним жінкам з цукровим діабетом. І наявні стаціонарні ліжка практично ніколи не стоять порожніми.

Відтак міська влада Чернівців намагається домовитися із обласною про скасування рішення про закриття важливого медичного закладу та про ґрунтовне вивчення проблеми, наполягаючи на обов’язковому врахуванні при прийнятті рішення потреб хворих, думки громади міста, колективу ендокринологічного центру, науковців БДМУ.

Керівників області просять до вивчення зазначеної ситуації залучити заступника міського голови Олександра Паскаря, представників профільної постійної комісії та управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради. Сподіваємося на розумне й виважене вирішення проблеми – на користь тих тисяч хворих, для яких послуги ендокринологічного центру означають саме життя.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *