«Три місяці без зарплати. Захищаємо Україну…»

Боєць АТО з Буковини Іван Кухарчук приїхав на кілька днів у відпустку і розповів, як держава «допомагає» своїм захисникам

IMG_1292

Про ситуацію, яка склалася в родині Родіки та Івана Кухарчуків з Михайльчі на Сторожинеччині, «Версії» писали кілька тижнів тому: Родіка, чоловік якої, танкіст, мобілізований у вересні 2014 року, був в зоні АТО), потрапила до лікарні. Удома залишилися неповнолітні син і донька. Родина потребувала фінансової допомоги, адже   жила із заробітків чоловіка-будівельника.

Родині бійця АТО допоміг тоді коштами сільський голова Михальчі, відгукнулися прості люди. З «влади» лише телефонували.

Днями Іван Кухарчук приїхав у коротку відпустку за сімейними обставинами: його доньку мають прооперувати. Розповідає, що зібрався за 20 хвилин, щойно дізнався, що його відпускають:

– Кинув до сумки рушник, дві пари шкарпеток, – розповідає він, – позичив у хлопців, із якими служу, грошей на дорогу, й поїхав додому.

Ми ж три місяці без зарплати. Наші зарплатні картки зберігаються у військовій частині далеко від нашого розташування. Чи надходили гроші на картки, чи ні – ніхто не знає. На наші питання відповідають: «Чекайте, привезуть». От і чекаємо вже який місяць. Що з дому пересилають – тим і живемо.

Таке ставлення держави до її захисників, як каже Іван, не може не ображати: «І не за ту картку образливо. За цю країну. Дуже «добра»… Відколи я там, держава дала мені одну форму, берці та бушлат (ще в «учебці»).

Іван розповів, що допомагають їм волонтери. Він дуже вдячний дівчатам з «Волонтерського руху Буковини», які, дізнавшись, що у нього немає запасного взуття  та форми, через що змушений був ходити в мокрому і застуджувався, надіслали йому вже кілька посилок з обмундируванням, взуттям, харчами.

На запитання про ситуацію на фронті Іван лаконічно відповідає: «Фронт, як фронт. Нічого нового. Захищаємо Україну». Каже, що хлопці стоятимуть за рідну землю, бо ж захищають свої родини, власних дітей.

 

Повідомляємо для благодійників, які бажають допомогти родині, номер картки «ПриватБанку»:  4149 4978 1771 3490 – Іван Кухарчук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *