Рідному селу Івана Мунтяна виповнилося 600 років

Урочистості з нагоди 600-річчя з дня першої письмової згадки відбулися 17 березня, у с.Опришени Глибоцького району. Громаду села та гостей урочистостей привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, Генеральний консул Румунії в Чернівцях пані Елеонора Молдован та народний депутат України Григорій Тіміш.
«Шість століть тому у грамоті Молдовського господаря Олександра Доброго з’явилася перша письмова згадка про моє рідне село Опришени. За час, що минув, Опришени подарували Буковині та світові чимало видатних людей, які стали справжньою гордістю нашого краю. Сьогодні Опришени – сучасне успішне село, де живуть і працюють самодостатні люди, де діти вчаться рідною мовою і радіють життю під мирним українським небом. Сподіваюся, що з Божою допомогою наше село й надалі буде розвиватися, а рівень життя людей буде постійно зростати», – наголосив Іван Мунтян у своєму вітальному слові.
Відтак, за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток с.Опришени, збереженя та примноження його культурного надбання і традицій керівник представницької влади краю нагородив Почесними грамотами та годинниками Чернівецької обласної ради Опришенського сільського голову Миколу Поповича і директору місцевої школи Миколу Боднарюка. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *